O imagine a neputinţei administrative. Pe caniculă, zeci de gălăţeni la coadă la cazier

O imagine a neputinţei administrative. Pe caniculă, zeci de gălăţeni la coadă la cazier
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Câteva zeci de persoane stăteau ieri, în jurul prânzului, la coadă în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean, pentru a-şi scoate certificatele de cazier judiciar sau a face alte demersuri administrative. Încercau să se apere de soare aşa cum puteau, pe la umbra copacilor din spaţiul verde sau pe lângă clădiri, în umbra acestora. Oare chiar nu se găseşte o posibilitate de depunere a cererilor online şi de programare astfel încât asemenea situaţii să nu se mai producă? Imaginea aceasta este, cu tot respectul pentru profesioniştii din sistem, una a neputinţei administrative care domină mai toate instituţiile statului şi care ar trebui să dispară. Pentru toate aceste situaţii, trebuie găsite soluţii civilizate şi asta cât mai repede. 

Pentru persoane fizice, potrivit mai.gov.ro, se depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar. Cererea trebuie să fie însoțită de actul de identitate. Copia actului de identitate poate fi trimisă și prin e-mail, la unitatea căreia vă adresați.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Dacă nu puteți depune cererea personal, certificatul de cazier judiciar se poate solicita şi printr-o altă persoană împuternicită, conform procedurilor legale.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult trei zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă în România.

Citit 6235 ori Ultima modificare Joi, 07 Iulie 2022 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.