Sindicaliştii din Educaţie ameninţă cu boicotarea începerii anului şcolar

Sindicaliştii din Educaţie ameninţă cu boicotarea începerii anului şcolar
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sindicaliştii din Educaţie ameninţă că vor boicota începerea anului şcolar, dacă nici acum profesorii nu-şi vor primi salariile pe care ar fi trebuit să le încaseze încă din 2020. 

“Pe masa Guvernului ar trebui să fie un proiect de Ordonanță de Urgență privind salarizarea profesorilor, care să aducă mai aproape salariile de nivelul din Legea 153/ 2017", spune, Simion Hăncescu, liderul FSLI. 

Președintele FSLI, Simion Hăncescu, a declarat: “Am discutat și cu ministrul Muncii, s-a completat un proiect de ordonanță de urgență care prevede acordarea unei optimi din diferența dintre salariile actuale și cele din decembrie 2021. Asta înseamnă o creștere între 50 și 80 de lei la salariul net pentru un profesor, de la 1 august, iar pentru cadrele nedidactice va fi o creștere mai mare, între 100 și 200 de lei, pentru că ei au rămas în urmă cu salarii foarte mici. Eu sper că se rezolvă lucrurile. Dacă nu se întâmplă asta, dascălii vor fi în stradă pe 5 septembrie. Decizia e luată deja. Noi trebuia din 2020 să primim salariile întregi, dar nu a fost așa".

Citit 948 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2022 08:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.