Ce cred gălățenii despre modernizarea blocului Pexco
Foto: Andrei Stroe

Ce cred gălățenii despre modernizarea blocului Pexco
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gălățenii care locuiesc în zona Micro 39 spun că abia așteptau o schimbare la acel bloc, fost PEXCO, preluat de administraţia locală şi refăcut acum. Proiectul vizează, cum am mai spus, reamenajarea spațiului, repararea tâmplăriei, verificarea și înlocuirea instalațiilor de apă și a instalației termice plus lucrări de reparare a aleilor din fața blocului. Prin recompartimentare, se amenajează aici 38 de apartamente şi 10 garsoniere.

Proiectul a ajuns la o valoare de 6,4 milioane de lei, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a primarului Ionuț Pucheanu.

„Lucrările avansează la acest bloc construit în urmă cu 45 de ani, iar schimbările sunt deja vizibile. Prin recompartimentare, blocul va avea 38 de apartamente și 10 garsoniere cu bucătărie și cu grup sanitar propriu. De asemenea, se realizează și lucrări de anvelopare, iar tâmplăria exterioară va fi înlocuită cu tâmplărie din profile PVC și geam termoizolant”, a mai precizat primarul orașului.

Iată și câteva dintre părerile oamenilor care locuiesc în acel cartier despre reabilitarea şi reconfigurarea blocului PEXCO. 

Alina, 45 de ani, salariată: „Este genială modificarea, dacă ar fi toate blocurile din zona asta asemănătoare, ar fi super. Era nevoie de o schimbare a acelui bloc, mai ales că mai avea puțin și se dărâma la cum arăta. Totuși mi se pare o sumă puțin exagerată, nu cred că se vor investi chiar atâția bani în el.”

George, 35 de ani, salariat: „Eu rămân la părerea că se puteau face mult mai multe lucruri cu acei bani, este ok că se încearcă modernizarea blocurilor, dar totuși ar trebui să vedem și câteva dintre străzile din Galați cum arată.”

Robert, 19 ani, student: „Este bună ideea, doar că așa ar trebui să arate toate blocurile din oraș, cred că pentru început ar trebui să lucreze la blocurile care au ieșire la intersecții importante sau foarte vizitate de turiști, cum ar fi cele de pe Faleză sau cele de la Parcul Viva pentru că, la cum arată, mai au puțin și ajung în Dunăre.”

Cristinel, 73 de ani, pensionar: „Sunt foarte frumoase culorile alese de cei de la putere pentru bloc. Mi se pare o investiție bună și de durată, pentru că acele blocuri sunt acolo de o viață și era păcat să le facă una cu pământul.”

Citit 6049 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2022 07:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.