„Alo! Ai câştigat 10.000 de euro!”

„Alo! Ai câştigat 10.000 de euro!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fără concurs * Fără înscriere * Fără parai *

Ultimul păţit este mai sărac cu 3.000 de lei. Un nou caz de înşelătorie prin telefon a intrat în atenţia poliţiştilor - victima a trimis bani şi coduri de reîncărcare a cartelelor telefonice, în valoare de 3.140 de lei, unui fals operator al unei companii de telefonie mobilă.

Poliţiştii brăileni încă nu l-au prins pe cel mai nou autor al unei infracţiuni de înşelăciune prin telefon. Luaţi aminte, unii ne confundă pe hartă la cât de apropiate sunt oraşele noastre. Iar faptul nu poate decât să le convină escrocilor.

Abordarea

Victima a fost apelată pe telefonul mobil de la un număr de telefon privat de către o persoană care s-a recomandat operator al unei companii de telefonie mobilă, fiind anunţată că a câştigat suma de 10.000 euro la un concurs.

Falsul operator i-a cerut victimei să cumpere câteva cartele, să trimită codurile de reîncărcare la un anumit număr de telefon şi suma de 2.600 de lei de la un oficiu poştal din Bucureşti pe un anumit nume. Poliţiştii au aflat că nu există nicio persoană înregistrată cu numele respectiv şi că victima a fost escrocată.

Dacă se întâmplă să „câştigaţi”

Prudenţa este cuvântul de ordine. Verificaţi dacă ceea ce vi se spune este adevărat, informându-vă la un centru specializat al companiei de telefonie mobilă, sau cerând date prin serviciile de „Informaţii Clienţi”, de la operator.

Ştim cu toţii că, în general, ca să câştigi un premiu trebuie să participi la un concurs. Chiar dacă nu trebuie să treci anumite probe, este necesar măcar să te înscrii. Pentru simplu fapt că suntem abonaţi ai unui furnizor, nu înseamnă că putem automat să fim câştigătorii vreunui premiu.

„Câştigătorul” trebuie să înţeleagă faptul că nu va primi niciodată un premiu numai pentru că există în baza de date a unui furnizor de servicii. „Câştigătorul” ştie că orice concurs este mediatizat, şi că este obligatorie existenţa unui regulament de desfăşurare.

Iresponsabili

Banii şi premiile nu vin niciodată din senin, când nici nu te aştepţi. Mai mult decât atât, dacă mai achită şi anumite taxe anterior ridicării unui premiu imaginar, nu poate fi vorba decât de o imensă lipsă de informare şi de un comportament iresponsabil. De unde eram săraci, putem ajunge chiar în sapă de lemn.

Până în prezent, oamenii legii au reuşit să repereze doar câţiva dintre escrocii aflaţi în spatele unor cartele Pre Pay. În mai multe cazuri, aceştia erau deţinuţi sau şomeri.

Citit 2422 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.