Hramul bisericii ”Sf. Ana” din Galați - Sfinții Părinți Ioachim și Ana, model pentru familiile creștine

Hramul bisericii ”Sf. Ana” din Galați - Sfinții Părinți Ioachim și Ana, model pentru familiile creștine
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Parohia „Sf. Ana“ din municipiul Galați a îmbrăcat haina de sărbătoare vineri, 9 septembrie, cu prilejul hramului bisericii, în ziua Sfinților și Drepților dumnezeiești Părinți Ioachim şi Ana.

”Manifestările pastoral-misionare şi social-filantropice au debutat încă din ajun la biserica parohială, unde, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a oficiat Vecernia cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la eveniment participând mulți copii și credincioși din parohie.

În ziua de prăznuirea a Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, un sobor de preoţi a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii, precum şi a bunilor şi evlavioşilor credincioşi din parohie şi din împrejurimi.

La momentul cuvenit, mulţi copii însoţiţi de părinţii lor au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a vorbit despre familia creştină în interiorul cărei sunt crescuţi cu multă dragoste copiii, plecând de la exemplul Sfinţilor şi Drepţilor dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana.

Ierarhul Dunăriii de Jos a evidenţiat importanţa pomenirii acestora în rugăciunile personale pentru armonia şi consolidarea legăturii dintre părinţi şi copii.

”Hramul parohiei gălățene a fost prilej de binecuvântare şi de bucurie şi pentru 25 elevi de la Şcoala nr. 17 din Galaţi, care au primit din partea ierarhului Dunării de Jos ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar şi alte daruri, prin programul eparhial ”Hristos în şcoală”.

În cadrul acestui program desfășurat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în luna septembrie, 4.000 de elevi care provin din familii cu mulţi copii şi cu posibilităţi financiare reduse primesc ghiozdane complet echipate în valoare de 300.000 lei.

Având în vedere că în proxima vecinătate a bisericii ”Sf. Ana” din Galaţi se află şapte unităţi şcolare, multe dintre programele catehetice, social-filantropice şi educaţionale desfăşurate de această biserică sunt îndreptate către copii şi elevii”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

După slujbă, ierarhul locului a mers în mijlocul tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale acestei parohii şi a vizitat expoziţia de obiecte tradiţionale româneşti şi atelierele de creaţie cu realizările copiilor, adresând fiecăruia un cuvânt de apreciere.

De asemenea, în zilele premergătoare hramului, 30 de familii cu posibilităţi materiale reduse aflate în evidenţele parohiale au primit pachete cu alimente neperisabile, prin implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial şi a tinerilor voluntari.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 1033 ori Ultima modificare Luni, 12 Septembrie 2022 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.