Alte șase proiecte în județ, pentru colectarea deșeurilor inerte

Alte șase proiecte în județ, pentru colectarea deșeurilor inerte
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ședința extraordinară de luni, 19 septembrie, a Consiliului Județean (CJ) Galați a fost votat în unanimitate proiectul de mediu ce urmează a fi depus pe fonduri europene pentru a amenaja în cinci localități din județul Galați centre de colectare cu aport voluntar (CAV-uri) a deșeurilor inerte, de grădină și a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de operatorul de salubritate.

Cele cinci localități unde vor fi înființate astfel de centre sunt: Târgu Bujor, Berești, Umbrărești, Slobozia Conachi și Valea Mărului. Valoarea maximă eligibilă este de 3.893.600 de euro. Prin hotărârea adoptată, CJ poate prelua terenurile necesare pentru implementare.

"Preluăm peste 127.000 de mp pentru a construi în cinci localități din județ centre unde vor fi aduse și valorificate așa-numitele deșeuri inerte, precum cele din construcții sau rezultate din diverse demolări. Vom amenaja un astfel de centru la Valea Mărului, localitate unde se află depozitul de deșeuri menajere și o stație de sortare, apoi la Umbrărești, care va deservi localitățile limitrofe, și la Târgu Bujor, pentru centrul județului și o parte din localitățile din zona de est, având în vedere că la Târgu Bujor a fost construită și o stație nouă de transfer a deșeurilor. De asemenea, vor mai fi amenajate astfel de centre la Berești, pentru partea de nord, și la Slobozia Conachi, pentru localități aflate în centrul și sudul județului. Proiectul va fi depus spre finanțare în cel mai scurt timp în cadrul PNRR", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Întrebat de consilierii liberali cu privire la oportunitatea amenajării unui astfel de CAV și în municipiul Tecuci, Costel Fotea a menționat că, date fiind și condiționalitățile ghidului de finanțare, acest lucru va fi realizat de administrația publică locală, lucru confirmat de primarul Lucian Costin pentru cotidianul "Viața liberă". "Lucrăm la acest proiect și îl vom depune cel mai probabil joi, 22 septembrie, atunci când se va deschide sesiunea de finanțare. Între timp, vom organiza o ședință deîndată a Consiliului Local, iar valoarea proiectului este de aproximativ 800.000 de euro", ne-a precizat edilul-șef tecucean.

În plus, reamintim că un astfel de proiect va fi depus prin PNRR și pentru construirea unui centru integrat în municipiul Galați, recent fiind preluat un teren de peste 24.000 mp în acest sens. Toate aceste centre vor fi dotate și cu utilajele necesare.

Citit 985 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.