Concurs de cultură generală (şi) pentru amatori

Concurs de cultură generală (şi) pentru amatori
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Galaţiul va fi în curând gazda unui inedit concurs de cultură generală, la care sunt invitaţi să participe (şi) cei care nu au avut până acum curajul de a-şi testa cunoştinţele într-o competiţie organizată. Evident, fiind vorba despre un concurs care se adresează în primul rând "amatorilor", nivelul de dificultate va fi mult mai redus comparativ cu întrecerile care contează pentru Campionatul Mondial sau cel Naţional, dar şi numărul de întrebări va fi redus la mai puţin de jumătate. Pentru cei obişnuiţi cu acest gen de concursuri va exista o competiţie aparte, cu participare naţională, în care întrebările vor fi mai dificile.

Practic, categoria "light" va pune în faţa celor prezenţi un set de 80 de întrebări, pe care organizatorii, Marius Dănilă şi grupul de Facebook Game of Trivia, le consideră accesibile tuturor. La "premium", concurenţii cu vechime vor avea de răspuns la 100 de întrebări. După întrecerile individuale, se va desfăşura şi un concurs pe echipe (de 2-3 membri), în care chestionarul cuprinde 120 de întrebări. Domeniile din care vor fi întrebările sunt cele standard pentru astfel de competiţii: istorie, cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport. La concursurile individuale, timpul alocat pentru răspunsuri va fi de 60 de minute, iar la echipe, 120 de minute.

Concursul va avea loc la Daily Pub (local aflat lângă Parcul "Eminescu", din centrul oraşului), sâmbătă, 29 octombrie 2022, începând cu ora 11.30. Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook "Game of Trivia", evenimentul "Clasic Quiz Mila 80", până vineri, 28 octombrie, ora 23.00. Nu se percep niciun fel de taxe de participare.

Citit 1072 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 09:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.