Certificat negativ. Arcada Company, pe „lista neagră” a CFR

Certificat negativ. Arcada Company, pe „lista neagră” a CFR
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

CFR Infrastructură a emis a doua serie de certificate negative intermediare pentru constructorii care nu respectă termenele din contracte, pe "lista neagră" apărând cu acest prilej și compania gălățeană Arcada Company. Vizate de aceste certificate sunt asocierile care lucrează la linia Brașov - Sighișoara: Aktor SA, Alstom Transport SA și Arcada Company SA, respectiv, Alstom Transport SA, Arcada Company SA, Aktor SA, Euroconstruct Trading 98, ambele asocieri fiind sub egida RailWorks.

"CFR SA trage astfel un nou semnal de alarmă, de care trebuie să țină cont antreprenorii și să-și îmbunătățească activitatea, să accelereze ritmul de lucru și să recupereze întârzierile înregistrate în derularea contractelor", se arată într-un comunicat remis de CFR Infrastructură.

Primele certificate negative au fost emise de CFR în luna iulie a acestui an.

"Documentele constatatoare periodice vor fi actualizate și publicate, conform prevederilor 394/2016, și vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte", afirmă reprezentanții companiei.

Magistrala Brașov - Sighișoara cuprinde trei loturi, toate cu întârzieri semnificative. "Loturile de la capete, Brașov - Apața și Cața - Sighișoara sunt la 16%, în timp ce lotul de mijloc, Apața - Cața (cea mai grea lucrare feroviară de până acum), este la doar 11%. Nu doar mobilizarea insuficientă a Aktor și a constructorilor din asociere este de vină, ci și problemele de aprovizionare (oțelul vine din Ucraina, scuturile TBM-urilor sunt aduse pe Dunăre, iar Ministerul Transporturilor nu a pus antreprenorului terenul liber de orice sarcină)", arată site-ul Economedia.

Citit 3351 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.