Procesiune de întâmpinare a moaștelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț

Procesiune de întâmpinare a moaștelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Preoții și credincioșii gălățeni au participat duminică, 27 noiembrie, la procesiunea de întâmpinare a moaștelor Sf.Paisie de la Neamț, eveniment ce face parte din ciclul sărbătorilor ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Eparhiei Dunării de Jos – Sfântul Apostol Andrei.

În acest an,  când se împlinesc 30 de ani de când Sfântului Apostol Andrei a fost chemat ca ocrotitor spiritual al oraşului Galaţi, Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a organizat un amplu program pastoral-misionar, cultural-educaţional şi social-filantropic, ce a inclus și tradiţionala procesiune „Călători pe cărările sfinţilor”.

”Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovine, au fost aduse la Galaţi, de la Mănăstirea Neamţ, moaştele Sfântului Cuvios Paisie Velicicovschi, de către o delegaţie a acestei mănăstiri condusă de părintele arhimandrit Benedict Sauciuc.

Racla cu sfintele moaşte a fost întâmpinată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, de către chiriahul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu monahii şi monahiile de la mănăstirile eparhiei, preoţi, elevi seminarişti, studenţi, copii şi numeroşi credincioşi pelerini.

De aici, după o scurtă rugăciune de mulţumire, în sunet de cântări bisericeşti şi mireasmă de tămâie, pelerinii au plecat în procesiune pe Calea Domnească către Catedrala arhiepiscopală.

La intersecţia străzilor Domnească cu Basarabiei au fost aduse de la Reşedinţa arhiepiscopală şi moaştele Sfântului Apostol Andrei, aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Procesiunea a continuat spre Catedrala arhiepiscopală, unde, în locaşul de cult a fost săvârşită o slujbă de mulţumire pentru binefacerile revăsate de Dumnezeu asupra clerului şi credincioşilor acestei eparhii”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a vorbit despre viaţa aleasă şi activitatea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ.

În continuare, preacuviosul părinte arhimandrit Benedict Sauciuc a vorbit despre reînnoirea isihastă a monahismului românesc prin lucrarea neobosită a Sfântului Paisie de la Neamț.

Precuviosul părinte stareţ al Mănăstirii Neamţ a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian distincţia eparhială ”Crucea Sfântului Apostol Andrei”.

Sfintele odoare au fost aşezate spre închinare pe baldachinul special amenajat în apropierea locaşului de cult.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 1641 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2022 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.