Senzori de monitorizare a glicemiei, la Spitalul Județean

Senzori de monitorizare a glicemiei, la Spitalul Județean
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Luni, 5 decembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei", în cadrul Secției de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice au fost montați senzori de monitorizare continuă a glicemiei la primii pacienți cu diabet zaharat de tip 1 aflați pe lista de așteptare.

Senzorii de monitorizare continuă a glicemiei sunt dispozitive de mici dimensiuni care pot oferi date cu privire la valoarea glicemiei la intervale scurte de timp. De asemenea, în cazul minorilor, părinții pot urmări în timp real valorile glicemiilor. În cazul pompelor de insulină, dispozitivele pot realiza o corecție a cantității de insulină administrată, pacientul fiind astfel ferit de eventualele hipoglicemii sau hiperglicemii.

"Marele avantaj al pompei de insulină este că scapă pacienții de grija injecțiilor zilnice, asigură, mai ales pentru pacienții minori, siguranța unei administrări de insulină în funcție de profilul glicemiilor, reglează cantitatea de insulină eliberată și cantitatea de carbohidrați absorbită", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

Noile dispozitive sunt montate din fondurile proprii ale Spitalului Județean, aflat în subordinea CJ.

Citit 1815 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.