Expoziție cu vânzare pentru Crăciunul copiilor mai puțin norocoși (FOTO)

Expoziție cu vânzare pentru Crăciunul copiilor mai puțin norocoși (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Magistrații și avocații din Galați au pus la bătaie, în acest an, lucruri de preț care le-ar putea aduce copiilor mai puțin favorizați șansa unor sărbători fericite și luminate. Expoziția a fost deschisă în ajun de Moș Nicolae, în foaierul Palatului Justiției. Tot de sărbători, un student va primi o bursă din partea Asociației Avocaților din cadrul Baroului Galați.

Este al doilea an în care avocații, magistrații, grefierii și juriștii angajați în Palatul de Justiție din Galați pun umărul la organizarea evenimentului caritabil care se vrea a deveni tradiție. Sediul Curții de Apel s-a transformat, de luni, în țara lui Moș Crăciun, unde, alături de bradul împodobit și-a găsit loc o expoziție ce cuprinde zeci de obiecte, de la lucrări de artă, la obiecte de îmbrăcăminte sau artizanat. Expoziția, inedită pentru locul în care se află, are un scop bine determinat și anume de a atrage publicul și de a-l determina să ajute la înfrumusețarea sărbătorilor copiilor nefericiți, care din cauza condițiilor în care trăiesc sau a insuficienței resurselor materiale nu se pot bucura de magia sărbătorilor. Pe lângă achiziționarea obiectelor expuse, gălățenii dornici să ajute pot aduce daruri ce le vor fi apoi împărțite copiilor.

"Pe lângă donaţiile obţinute din vânzarea produselor din cadrul expoziţiei care vor merge către copiii proveniţi din familii defavorizate, aflaţi în ocrotirea Fundaţiei «Inimă de copil», vom strânge sub bradul împodobit din Sala principală cadouri pentru cei mai puţin norocoşi. O parte din cadouri va fi dăruită copiilor aflaţi în evidenţa DGASPC Galaţi provenind din familii cu situaţii dificile. Celelalte cadouri vor fi înscrise în proiectul "Încalţă un înger", derulat de Asociaţia "Dragoste desculţă", ce își dorește să strângă 10.000 de cadouri pentru copiii care, în lipsa implicării societăţii civile, nu s-ar putea bucura de Sărbătorile de iarnă", a explicat judecătorul Răzvan Cosmin Mihăilă, președintele Curții de Apel Galați.

Pe pagina de Facebook a Asociației Avocaților din Baroul Galați, aflați mai multe detalii despre cum puteți face donații.

Moșul vine pe 19 decembrie

Și cum niciun eveniment destinat Sărbătorilor de iarnă nu ar fi complet fără Moș Crăciun, bătrânelul cu barbă albă va poposi pentru copiii avocaților și ai angajaților de la instanțe, luni, 19 decembrie, ocazie cu care va avea loc și un concert de colinde al corului Teatrului Muzical "Nae Leonard". Tot atunci, se va anunța și numele studentului care va primi o bursă din partea Asociaţiei Avocaților din Baroul Galați, care alături de Curtea de Apel și de Baroul Galați a făcut posibilă organizarea acestui eveniment ce va dura întreaga lună decembrie.

Citit 1050 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2022 06:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.