A fost semnat contractul pentru documentația aeroportului Galați-Brăila

A fost semnat contractul pentru documentația aeroportului Galați-Brăila
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate al aeroportului regional Galați-Brăila a avut loc miercuri dimineață, într-un cadru festiv, în sala de ședințe a Centrului Multicultural din strada Domnească.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a ținut să menționeze că ”dacă până acum au fost doar vorbe și discuții, lucrurile încep să se concretizeze”.

La rândul său, președintele CJ Brăila, Francisk-Iulian Chiriac, a precizat că faza ”șicanărilor istorice” dintre cele două comunități vecine a fost depășită, iar dorința comună este de a finaliza mari obiective de infrastructură în această regiune. ”Este cea mai mare aglomerare urbană, după București și aceste proiecte ar trebui să fie motorul de dezvoltare locală”, a adăugat Francisk Chiriac.

Totodată, rectorul Universității ”Dunărea de Jos”, Puiu Lucian Georgescu, a declarat că experiența mediului academic este inclusă în mod oficial în folosul comunității, în contextul în care instituția se află în asocierea de companii și alte entități care a câștigat contractul de proiectare. Nu în ultimul rând, Florin Petre, reprezentantul liderului de asociere (Aduro Impex SRL – Tecno Engineering 2C SRL – We Project Engineering SRL) crede că experiența acumulată în alte proiecte similare va fi utilizată și în cazul acestei noi provocări, ținând cont de actualul context geopolitic. ”Vom desena un proiect cu niște culori pe care nu le-ați mai văzut până acum”, a mai spus reprezentantul proiectanților.

Până atunci, mai trebuie spus că, potrivit lui Costel Fotea, această etapă a realizării aeroportului, unul care se dorește a avea ca activitate principală zona cargo, dar și transport de călători, se va întinde pe doar nouă luni. ”Costurile sunt de circa 30,7 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind deja asigurată în proporție de 60 la sută”, a arătat președintele CJ Galați.

În ceea ce privește continuarea lucrărilor, am aflat că orice sursă este posibilă în acest moment, în condițiile în care, potrivit oficialilor prezenți, numeroși operatori privați ar fi deja interesați de realizarea acestui nou aeroport în zona Braniștea - Schela. Studiile de oportunitate și de trafic indică un potențial de 500.000 de călători/an din această regiune, inclusiv din Republica Moldova.

Citit 3208 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2022 13:45

1 comentariu

  • postat de Galațiul nimănui
    Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 21:32
    5.13.168.***
    @Alin Bre Alinică, ce vă mai roade grija doar de unii, atunci când aveți interese obscure/meschine... Pentru orașul ăsta GALAȚI, ÎN orașul ăsta GALAȚI...se mai construiește ceva veritabil/necesar/util? Nu cumva ar trebui imputat tocmai celui/lor ce au blocat realizarea acelui proiect aflat în derula
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.