O fostă studentă în Galaţi a primit trei cuţite de aur la „Chefi la cuţite” (VIDEO)
Foto: Antena 1

O fostă studentă în Galaţi a primit trei cuţite de aur la „Chefi la cuţite” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Nina Hariton intră, cu siguranţă, în istoria show-urilor culinare ale Antenei 1, fiind prima concurentă care a primit trei cuţite de aur la „Chefi la cuţite”. Originară din Republica Moldova, locuieşte de opt ani în Paris, iar acum lucrează ca agent imobiliar, Nina Hariton are, însă, o legătură cu Galaţiul. A fost studentă la Teatru la „Dunărea de Jos”, şi a renunţat la Universitate pentru a-şi urma iubirea, în Franţa.

„Am renunţat la Facultatea mea de Teatru din Galaţi şi l-am urmat pe el acolo, în Franţa. Am am renunţat la tot şi m-am dus cu inima”, a mărturisit, miercuri seara, Nina Hariton, concurentă la „Chefi la cuţite”, despre decizia de a-şi urma iubirea. Şi-a cunoscut actualul soţ la o petrecere în Republica Moldova, iar după trei luni de relaţie, la propunerea lui a decis să-l urmeze în Franţa.

Soarta a făcut ca aici să întâlnească un chef bucătar care a fost ca o lumină. A urmat cursuri de gătit și chiar a ajuns să lucreze într-un restaurant ce aparținea chefului John Carlino, într-o braserie a unui hotel de cinci stele. A lucrat cinci ani în restaurante haute cuisine, dar dorința de-a avea echilibru între familie - mai ales după ce a devenit mamă - şi cariera profesională a făcut-o să aleagă o meserie care să îi permită să stea mai mult cu cei dragi. A devenit agent imobiliar la Paris.

„Eram cu tata la chimioterapie atunci când am primit un telefon din România, nu am răspuns inițial. Era un număr necunoscut, nu răspund la toate numerele. Mi-a lăsat un mesaj vocal și când am ascultat mesajul mi-a zis că e de la «Chefi la cuțite». Și am sunat imediat. A venit într-un moment în care îmi era foarte greu. Este foarte greu să te ocupi de părinții bolnavi. După un an de experiență și de studii în gastronomie franceză am dezvoltat în mine un gust mai rafinat de bucătărie. Cu toate că am experiență puternică, evident că am emoții. Gătesc pentru familie, pentru prieteni. Mie îmi place foarte mult să primesc oameni și să fac farfurii frumoase, chiar și seara, acasă”, a povestit concurenta în timp ce gătea preparatul cu care avea să-i surprindă pe chefi la degustările pe nevăzute. Știind că chef Cătălin Scărlătescu nu este un fan al clătitelor, a renunțat la ideea de Crepes Suzette și a ales să facă un piept de găină cu piure de broccoli și sote de varză de Bruxelles și kumquats.

„De ce să pui şi varză de Bruxelles şi broccoli în aceeaşi farfurie! Ştii ce cred eu? Că avem de-a face cu un doctor gastroenterolog şi asta e pregătirea pentru colonoscopie! Ajută!” , a fost remarca ironică a lui chef Florin Dumitrescu la vederea farfuriei, înainte să guste. Ironiile şi comentariile critice au continuat. Dar adevărul avea să iasă la iveală până la urmă: „Combinaţia de gust senzaţională! Felicitări!”.

Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au ridicat cloșurile și au dezvăluit cele trei cuțite. Concurenta a primit cuţitul negru, pe care îl primesc toţi cei care se califică în etapele următoare, dar chef Cătălin Dumitrescu a pus pe masă cuţitul de aur şi i-a lansat provocarea: „Nu vrei să facem schimb? Ori unul, ori altul!”.

Câteva clipe mai târziu, şi chef Florin Dumitrescu a pus pe masă cuţitul lui de aur. Numai că, spre surprinderea generală, Nina a lansat, la rândul ei, o provocare: „Dacă chef Sorin Bontea îmi dă cuțitul de aur, merg la el în echipă! Pentru că îmi doresc, am ambiţie şi pentru că am gust!”.

Chef Sorin Bontea a intrat în joc şi i-a oferit cuţitul-trofeu, în urma promisiunii făcute de Nina că va merge în finala „Chefi la cuţite”.

„Doamne, ce talent am! Vinzi foarte mult. Ai și vrăjeală!”, s-a bucurat chef Bontea, fericit că și-a găsit un cuțit de aur pentru sezonul 11 al emisiunii „Chefi la cuțite”.

Citit 5669 ori Ultima modificare Duminică, 02 Aprilie 2023 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.