Lumina Sfântă a ajuns în casele gălățenilor. HRISTOS A ÎNVIAT! (FOTO)
Foto: Cosmin Atanasiu

Lumina Sfântă a ajuns în casele gălățenilor. HRISTOS A ÎNVIAT! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Mii de gălățeni au luat parte și în acest an la Slujba de Înviere oficiată la bisericile din Galați. După ce clopotele au bătut la miezul nopții vestind învierea Mântuitorului, ei au cântat „Hristos a înviat!” și au primit Lumina Sfântă, împreună cu binecuvântarea preoților.

Cei mai mulți dintre credincioși au participat la slujba de la Catedrala Arhiepiscopală de pe strada Domnească. Ei au primit Lumina Sfântă, mai întâi cei din primele rânduri, care apoi au împărțit-o celor din jurul lor. Participanții au ascultat rugăciunile pentru sănătate și pentru o viață mai bun ținute de arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, după care au intrat în catedrală, pentru Slujba de Înviere.

După miezul nopții, mii de luminițe - separate și totuși împreună, născute din Lumina Sfântă - s- au îndreptat spre case.

Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost adusă în țară, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie. Ea a fost oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la aeroport, iar Centrele eparhiale, prin protopopiate, o vor distribui fiecărei parohii.

În acest an, Sfânta Lumină a fost oferită și celor trei eparhii din cadrul Mitropoliei Basarabiei - Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige.

HRISTOS A ÎNVIAT!

 

 

 

Citit 3038 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2023 09:06

4 comentarii

  • postat de comunismul
    Luni, 17 Aprilie 2023 13:51
    5.13.169.***
    cel mai urat de inviere si in general! cand trec cu masinile de mai au putin si dau peste oameni! lipsa de respect domne! ce sa mai vorbim! cei sapte ani de acasa lipsesc cu desavarsire la unii! altii macar au cei sapte ani de acasa! asta-i viata! astia sunt oamenii! nu le pasa de nimic! poate sa i-
    0
    0
  • postat de Fulgerul vine din cer
    Luni, 17 Aprilie 2023 00:09
    89.136.7.***
    Cei care tot anul pana la Pasti au injurat, barfit, complotat , dusmanit si asa mai departe ii auzi imediat de Pasti sau dupa sarbatori spunand Hristos a inviat dar noi stim ca sunt falsi si lupi in blana de oaie si stim sa ii deosebim dupa fapte mai ales asa ca nu ne lasam pacaliti de acesti falsi
    0
    0
  • postat de Doru
    Duminică, 16 Aprilie 2023 08:08
    95.76.37.***
    Adevarat a Inviat!
    0
    0
  • postat de Galatean
    Duminică, 16 Aprilie 2023 07:13
    5.13.233.***
    Hristos a Inviat
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.