Accident grav intr-o intersecție din Galați. Un bărbat, pasager într-un taxi, a murit (FOTO)
Foto: Foto: GSDG

Accident grav intr-o intersecție din Galați. Un bărbat, pasager într-un taxi, a murit (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Evenimentul rutier în care au fost implicate trei mașini a avut loc în această după amiază, la intersecția străzilor Eminescu și Morilor. Responsabilă de producerea coliziunii ar fi fost o soferiță care nu a acordat prioritate unui taxi care circula pe drumul cu prioritate.

"O femeie, cu vârsta de 24 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, dinspre strada Alexandru Cernat către bulevardul George Coșbuc, când a ajuns la intersecția cu strada Morilor, drum prioritar, a pătruns în intersecție și a intrat în impact cu un alt autoturism, care era condus regulamentar de un bărbat, cu vârsta de 34 de ani ce efectua transport de persoane în regim taxi.

În urma impactului, autoturismul taxi s-a răsturnat pe carosabil și a lovit un alt autoturism care circula din sens opus, care era condus de o femeie, cu vârsta de 44 de ani, din municipiul Galați.

După producerea evenimentului rutier, un bărbat, aflat pe bancheta stânga spate din taxi, a rămas încarcerat, iar echipajele de descarcerare din cadrul I.S.U. Galați, sosite la fața locului, au intervenit și au extras această persoană. A fost preluat de echipajele medicale de la S.M.U.R.D. în stare de stop cardio respirator și i-au fost aplicate manevrele de resuscitare, conform protocolului medical, însă fără niciun rezultat. Din păcate, a fost constatat decesul, fiind vorba de un bărbat cu vârsta de 67 de ani, din municipiul Galați" a transmis IPJ Galați.

Toți cei trei conducători auto dețin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în toate cele trei cazuri.

În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citit 16087 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 09:34

9 comentarii

  • postat de aladdin
    Joi, 04 Mai 2023 17:40
    5.13.176.***
    Uite de asta imi pun centura si in taxi chiar daca taximetristul ma imbie cu anulator de centura. Ca cica suntem in oras, in afara isi pune si el desi nu o suporta. Unii au mers si mai departe si au demontat centurile la locurile din spate, ar trebui retrasa autorizatia in asemenea cazuri.
    La fel, date amenzi drastice soferilor care sunt prinsi ca au in masina pasageri care nu poarta centura. Amendati soferii pentru ca responsabilitatea e la ei: 'Pana nu va puneti centura, eu nu pornesc masina de pe loc!'.
    La cum arata masina, omul ala iesea pe picioarele lui daca purta centura care sa il tina fixat de scaun.
    Dumnezeu sa-l ierte.

    PS: @Dan, problema nu a fost ca taxiul mergea prea repede pe Morilor, problema a fost ca mergea cu viteza vaca de pe Eminescu si, mai ales, nu a OPRIT la stop, mai ales cand vizibilitatea e asa cum e. Am trecut si eu prin zona si e o aventura sa traversezi Morilor, trebuie sa patrunzi usor, putin cate putin in intersectie, pana sa poti sa te asiguri cat de cat cum trebuie.
    0
    0
  • postat de Alin
    Joi, 04 Mai 2023 12:51
    109.166.129.***
    Am vazut aici ca vorbiti de galme,cocoase la cate gropi avem kkaturile astea ne mai trebuiesc. Daca mergea cu 50/h si oprea la indicatorul STOP Nu se mai intampla nimic.Pentru idiotul care cere galme, am o idee, mai bune punem bariere ca la tren la indicatorul Stop.
    0
    0
  • postat de MIMI
    Joi, 04 Mai 2023 08:56
    86.124.202.***
    A adus aminte cineva aici de cocoasa!!!Ei bine ,cei de la primarie pun acele gîlme unde nu trebuie sau pun pe ochi frumosi apropo
    sau în dreptul casei vreunui consilier local de exemplu ,toti soferii care trec pe strada Alexandru Cernat ,între strada Movilei si strada 1 Mai sunt numai putin de 3 astfel de gîlme in doar 50 metri de drum intre cele 2 strazi!!! Nu este scoala,nu este gradinita dar este un smecher de consilier care are gîlma in dreptul casei lui. Am sunat la Primarie si cei de acolo au spus ca o vor desfiinta pe acea de a-3- a gîlma dar au pus-o la loc ,în draci probabil!!!Asta iarna firesc au fost desfiintate ,urmeaza sa le puna din nou acolo pe toate 3 ! Sunt de acord cu aceste gîlme dar nu asa de dese în doar 50 metri trei astfel de cocoase!!!Asteptam solutia de la primarie! Ma voi tine de capul lor!!!Apropo ,cel cu casa cu etajunde este pusa , sa-si ia gîlma în curte si sa treaca cu masina lui de cîte ori vrea peste ea, ca are bani de bucsaraie!!!
    0
    0
  • postat de Costy
    Joi, 04 Mai 2023 07:21
    109.166.133.***
    Să urmăriți intersecția de la Baia Comunală, zilnic zeci de mașini trec pe roșu pe str Traian in ambele sensuri, iar altele venite de pe Basarabiei de sus, care fac dreapta pur si simplu intra in trecatorii de pe zebra pe verde. Preventia e pasare rara in domeniul circulatiei rutiere in orasul nostru!
    0
    0
  • postat de Dan
    Joi, 04 Mai 2023 07:12
    5.13.146.***
    Locuiesc în zona. Problema este alta, o banda de circulație de pe Morilor este blocata mereu de mașini (intre Eminescu și Kogălniceanu), este foarte greu sa găsești un loc de parcare (sunt familii cu câte 2-3 mașini, dube, platforma de tractare, etc) , plus ca de când s-a dat drumul la hotel este și mai aglomerat. De aceea șoferii care trec prin zona, merg foarte repede ca să nu se întâlnească cu ceilalți pe contrasens. Ar trebui luate 2 masuri: 1. Acest tronson sa fie cu sens unic - oricum se circula pe o singura banda; 2. Cei care vin la hotel sa folosească parcarea de acolo de la hotel și nu din Morilor. Dacă parchezi în fata hotelului sau pe trotuarul lor, imediat apare politia locala și îți dă amenda, ciudat nu, doar patronul e ZEW. Au fost multe accidente grave, dar e prima data când aud ca moare cineva. Așteptăm soluții, nu doar amenzi.
    0
    0
  • postat de Dhhdhhdh
    Joi, 04 Mai 2023 07:09
    51.179.40.***
    1. Poliția da permise pe șpăgi. Numeroase persoane care nu știu să scrie ,să citeasca, au permis. In fiecare zi vedem cum polițiști sunt arestati că sunt prinsi că iau șpagă. Sunt de notorietate cazurile Pitești și suceava.
    2. Poliția rutieră trebuia să oblige administratorul drumului prin amenzi să modifice/ să adică intersecyia într-o stare de vizibilitate mai mare care să creeze siguranță. In schimb avem politia rutieră după șpăgi, alții după cum să fure.
    3. Este partial si vină ambilor șoferi. Nu ne luăm după regulamente ci după legea supravietuirii. Când ai 2 instituții pe care le plătești cu bani mulți că să te serveasca, in schimb te vaneaza, te suspecteaza să te sece de bani, te protejezi și trebuie să fii de 10 ori mai prudent in trafic.
    0
    0
  • postat de Intersecție mortală veche
    Miercuri, 03 Mai 2023 23:21
    109.166.134.***
    Este o intersecție mortală, chiar de pe timpul lui Ceaușescu cunoscută și șoferii cunosc mai vechi, reduc viteza, cu prioritate sau nu, reduc viteza pentru a se asigura, pentru a nu apare nebunul.. Înainte cele două drumuri erau pline de gropi și se circula cu viteză mai mică și accidentele erau ușoare, cu avarii la caroserie, acum asfaltate bine, neted, a crescut viteza de deplasare și ciocnirile sunt mai violente. Da, și pe Google Maps se vede semnul de circulație pe Str. Eminescu cu semnul STOP-asigură-te. Ar trebui pe Str. Eminescu înainte de stop, să fie o cocoașă, pentru a fi obligat șoferul să reducă viteza, cel puțin, că de oprit, nu este vorba, după ce am văzut, se reduce viteza și atât.
    0
    0
  • postat de ocoliti zona. acolo conduc aia ce au luat carnet pe parai
    Miercuri, 03 Mai 2023 21:09
    89.39.81.***
    cu ce viteza intri intr-o intersectie fara prioritate sa rastorni masina? sa o arunci acolo? cred ca era o baragladina, fara scoala, cu carnet luat pe parai....merg des pe strazile alea si imi e frica mereu , incetinesc si pregatit sa opresc eu, la o adica. acolo e o zona de masini germane cu 300000 km la bord si conduse de izmanari sau baragladine. ocoliti zona...,.
    0
    0
  • postat de Gigel
    Miercuri, 03 Mai 2023 21:05
    5.13.147.***
    Sunt foarte multi care nu au treaba cu a conduce o masina, nu au coordonare, nu au atentie distributiva, nu invata nimic din condus pentru ca sunt anticondus, nu au ce cauta pe strada sa conduca. Din pacate au luat permisul.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.