Măsuri fără precedent într-un caz de violență școlară. Trei eleve bătăușe și o mamă, propuse pentru arestare

Măsuri fără precedent într-un caz de violență școlară. Trei eleve bătăușe și o mamă, propuse pentru arestare
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ancheta în cazul bătăii între mai multe eleve de la două unități școlare din Tecuci a luat o turnură neașteptată.

Polițiștii au extins cercetările și au învinuit-o pe mama uneia dintre fete de lipsire de libertate, dispunând totodată reținerea, pentru 24 de ore, a femeii de 38 de ani. Odată cu ea, în fața unui procuror au ajuns și fetele agresive, cu propunerea luării unei măsuri preventive. 

Citește și Sistem ratat în școala fără limiteȘcoala, ca organ de cercetare, Răsturnare de situație în cazul bătăii între eleve de la Tecuci. Mama uneia dintre ele a ajuns după gratiiViolență extremă în pauza mare. Trei eleve s-au bătut crunt din cauza unui băiat

Măsurile dispuse de anchetatori în cazul de o violență extremă petrecut, la Tecuci, săptămâna trecută, le depășesc cu mult pe cele luate, până acum, în situații similiare. Polițiștii au decis ca, pe lângă faptele de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru care au deschis inițial dosarul penal, să extindă cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, asta după ce mama uneia dintre eleve a sosit la locul unde se încăieraseră fetele și, drept corecție pentru adolescenta de 14 ani care reușise să-i dizloce doi dinți fiicei sale, a tras-o de păr și i-a dat mai multe palme peste față. Ulterior, ar fi ținut-o în mașină până la sosirea echipajului de poliție. Incidentul, care a debutat inițial între trei eleve, una de 14 ani și două de 15 ani, de la Școala Gimnazială ”Elena Doamna”, și respectiv Colegiul ”Calistrat Hogaș”, a degenerat în momentul în care mama uneia dintre fete, căreia eleva mai mică i-ar fi dizlocat doi dinți cu o lovitură de pumn, a intervenit și i-a aplicat agresoarei o corecție, tot prin violență. Totul a fost filmat de ceilalți elevi, martori la bătaie, imaginile fiind postate pe rețelele de socializare. Odată cu extinderea cercetărilor, femeia în vârstă de 38 de ani a ajuns după gratii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. Odată cu ea, au fost aduse și cele trei adolescente în privința cărora s-a propus aplicarea unei măsuri de control. ”După activitățile desfășurate, la acest moment, în cursul anchetei penale, procurorul de caz a dispus, față de toate cele patru persoane, luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a anunțat ag. șef. principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Imediat după producerea incidentului, care ar fi pornit din cauza unui băiat, la nivelul ambelor instituții de învățământ au fost demarate anchete paralele care ar trebui să stabilească motivele reale pentru care s-a ajuns la această situație și să ducă la luarea de măsuri în vederea prevenirii, pe viitor, a unor incidente similare.

Citit 1607 ori Ultima modificare Marți, 16 Mai 2023 18:21

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 17 Mai 2023 08:46
    5.13.169.***
    Bun si colegele care au filmat si postat pe media, de ce nu sunt amendate pentru instigare la violenta!???
    Asistasem la o filmare live in Dublin acum multi ani. Reportera ii lua interviu victimelor si politiei locale, agresorul un drogat nici nu a fost filmat... se zbatea acolo ii puneau catusele.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.