Începe reabilitarea sistemelor de irigații din Câmpia Covurlui

Începe reabilitarea sistemelor de irigații din Câmpia Covurlui
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Având în vedere că infrastructura de îmbunătățiri funciare are o durată de viață de peste 30 de ani și necesită multiple reparații și modernizări, Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați din cadrul ANIF a propus și a promovat mai multe proiecte de investiții, aflate în diferite etape de proiectare, sau execuție.

În ceea ce privește reabilitarea infrastructurii principale de irigații din amenajarea Câmpia Covurlui, este vorba despre o suprafață de 96.931 hectare ce va beneficia de această investiție.

În cadrul proiectului este prevăzută reabilitarea stației de pompare SPA Dunăre, urmând a fi înlocuite șase agregate, inclusiv partea de automatizare și cea electrică, înlocuirea celor 24 de vane din dig, a celor acţionate electric din stație, a stavilelor pentru funcţionarea gravitaţională, a celor șase conducte de refulare, dar și a instalaţiilor de amorsare.

Totodată, sunt programate lucrări de igienizare ale clădirii din incinta stației de pompare și reabilitarea SPA Lieşti, iar în albia râului Siret se vor realiza supraînălţarea epiului (dig - n.r.) existent şi coborârea aspiraţiilor la nivelul corespunzător.

În plus, reabilitarea Canalului Magistral Luncă pe o lungime totală de aproape șase kilometri presupune aducerea secţiunii la parametrii iniţiali, impermeabilizarea pe zona superioară a taluzului pe malul drept, precum și refacerea instalaţiei de golire şi a celei de alimentare a canalului CE75.

Valoarea actualizată a acestei investiții este de 88.364.464 lei, inclusiv TVA și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, programate să debuteze la data de 6 iunie, potrivit unui material prezentat de FTIF Galați la ultima ședință a Colegiului Prefectural, desfășurată miercuri, 24 mai.

 

Citit 2838 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2023 13:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro