Micii pianiști de la Centrul Cultural, în concert. Printre spectatori s-a aflat și președintele CJ Galaţi, Costel Fotea

Micii pianiști de la Centrul Cultural, în concert. Printre spectatori s-a aflat și președintele CJ Galaţi, Costel Fotea
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Talent, studiu îndelungat, perseverență și pasiune! Acestea sunt trăsăturile unui pianist. Și elevii de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" din Galați, de la clasele de pian, indiferent de anul de studiu, dovedesc că le au. La toate acestea se adaugă și un profesor talentat și devotat, apropiat de copii, dar și sever cu micuții care învață tainele pianului.

Marți, 30 mai 2023, Centrul Cultural a îmbrăcat haine de sărbătoare. Pianiștii de la clasa profesoarei Olga Chiciuc au încheiat anul de studiu așa cum știu ei mai bine, cântând la pian ceea ce au studiat la cursuri. Emoționați, cu ținute de viitori artiști și cu ochii la profesorul îndrumător, micuții și-au încântat părinții cu fragmente din ariile cunoscute ale unor compozitori celebri.

Aflat în sală, alături de fiu și soția sa, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, și-a susținut, vizibil emoționat, fetița, aflată și ea printre artiștii care au pus punct unui nou an de studiu la pian. "Am venit aici în calitate de părinte, cu fiul și soția mea, pentru a o asculta pe domnișoara noastră, care studiază pianul", ne-a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. Acesta a privit în picioare momentele fiicei sale, dar nu a fost zgârcit la aplauze nici cu ceilalți artiști. N-am reuşit să aflăm dacă emoțiile tăticului Fotea la concertul fiicei sale le-au depășit pe cele ale şefului CJ Galați în timpul ședințelor de la consiliu.

Deși s-au descurcat exemplar și au primit felicitări de la profesorul coordonator, cei mai mici dintre pianiști i-au privit cu admirație pe colegii lor mai mari și au promis că anul următor vor studia mai mult și vor fi mai buni.

 

Citit 3450 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 03:48

1 comentariu

  • postat de Beresteni
    Vineri, 02 Iunie 2023 12:32
    89.39.81.***
    Felicitari si succes pe mai departe !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.