Poetul din Măcin

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trupa Iris, la românii din State: Biserica ortodoxă română „Sfânta Cruce" din Alexandria, statul american Virginia, va organiza duminică, 26 septembrie, la biserica ortodoxă ucraineană „Sfântul Andrei" din Silver Spring, Maryland, un Festival românesc de toamnă, la care invitaţii speciali vor fi membrii trupei Iris. Evenimentul va începe la ora 11:30, formaţia Iris urmând să urce pe scenă de două ori de-a lungul zilei, respectiv la orele 13:30 şi 14:45. Festivalul din Washington DC este organizat pentru a strânge fonduri pentru biserica „Sfânta Cruce".

* Ultimul picnic al anului: Asociaţia Română din Canada va organiza sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 11:00, ultimul picnic pe anul acesta de la Val-David, pe Câmpul Românesc, cu ocazia Zilei Recunoştinţei.

* Iulian Cirimbei, poetul emigrant: Iulian Cirimbei, 45 ani, originar din Măcin, Tulcea, veterinar în ţară, magaziner şi şofer la Modena, vrea să publice un volum de poezii. A ajuns în Italia în 2001. Nu i-a fost deloc uşor, dar în cele din urmă s-a descurcat şi le asigură un trai decent soţiei şi fiului. „Acum împreună cu soţia şi copilul meu, pe care am reuşit să-i aduc după un an de la obţinerea rezidenţei, locuim într-un apartament pe care l-am cumpărat la Modena şi pentru care mai avem de plătit de acum mult timp înainte. Noi adulţii muncim, băieţelul merge la şcoală unde a obţinut rezultate merituorii, plătim taxe ca toţi ceilalţi şi încercăm, zic eu, cu succes, să ne integrăm», mărturiseşte tulceanul care a lucrat 14 ani în România, la Măcin, oraşul său natal, ca tehnician veterinar. Acum este şofer profesionist pentru camion şi autobuz, lucrează ca magaziner-camionagiu într-o firmă care comercializează materiale de construcţii şi organizează expoziţii la Bucureşti în cadrul RomExpo ca reprezentant al firmei. În timpul liber s-a autorizat ca DJ. Poezia, pe care o consideră o pasiune doar pentru sufletul său, a devenit acum un ţel. Vrea să-şi publice poeziile într-un volum.

* La Paris: „Bucureşti: între dragoste şi ură”: La Paris, în perioada 24 septembrie - 24 octombrie, Institutul Cultural Român găzduieşte expoziţia fotografică „Bucarest, la mal-aimée” sub motto-ul: „Era odată denumit Micul Paris. Acum acel Bucureşti este în pericol...” Bonciocat, Bulboacă, Gogu, Iamandescu, Mestecăneanu, Mihăescu,  Muntean, Pierşinaru şi Ferranti: 8 fotografi români şi un francez care, alături de proiectul „Case care plâng”, s-au angajat într-un demers care atrage atenţia asupra patrimoniului urban bucureştean şi asupra necesităţii de a-l proteja.

Creaţiile fotografilor din „Bucarest, la mal-aimée” sunt o poveste de dragoste şi ură. Ele sunt în acelaşi timp un semnal de alarmă referitor la necesitatea de a proteja valorile arhitecturii bucureştene şi o declaraţie a ataşamentului puternic al artiştilor pentru oraşul lor.

Citit 1059 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.