Jaful – tot mai des, la drumul mare

Jaful – tot mai des, la drumul mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu credem până nu ni se întâmplă. Cu toate acestea, odată victime ale jafului, cu greu mai reuşim să ne desprindem de trauma trăită şi să mergem fără frică pe stradă.

Victima – aleasă pe stradă

Deşi s-au depus eforturi de către poliţişti pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care comit astfel de fapte, totuşi, în primele opt luni din acest an, numărul tâlhăriilor din judeţul nostru a crescut de la 107 - la 130 de fapte, cu 21 la sută mai mult decât în 2009.

Autorii sunt în majoritate tineri; de obicei, ei operează pe timpul zilei, alegându-şi victimele pe străzile principale şi atacându-le apoi pe aleile dintre blocuri sau la intrarea în imobile. Principalele bunuri vizate sunt bijuteriile, telefoanele mobile şi poşetele sau borsetele.

Nu vă luptaţi cu hoţii!

Poliţiştii vă recomandă să vă păziţi neafişând pe stradă obiecte de valoare - bijuterii masive sau telefoane mobile. Fiţi prudenţi atunci când folosiţi mobilul în spaţii publice - puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor. Nu vă expuneţi copiii pericolelor, acceptând ca ei să poarte lucruri foarte scumpe.

În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile vizate de agresor. Dacă sunteţi victima unei tâlhării, reţineţi cât mai multe amănunte care ar putea conduce la identificarea şi prinderea autorilor de către poliţişti şi telefonaţi de urgenţă la numărul 112!

Dacă sunteţi martori la o astfel de situaţie, nu protejaţi infractorii prin tăcere sau indiferenţă – luaţi în calcul faptul că următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră.

Citit 2527 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.