UPDATE: Galațiul, pol al traficului de droguri pentru două județe. 13 dealeri de 3-CMC au fost arestați

UPDATE: Galațiul, pol al traficului de droguri pentru două județe. 13 dealeri de 3-CMC au fost arestați
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

UPDATE 20 septembrie: 13 persoane suspectate că ar fi constituit grupuri organizate specializate în traficul de droguri de risc și mare risc au fost arestate în urma descinderilor pe care procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată le-au făcut marți în Galați și Vrancea.

Tribunalele din cele două județe au emis mandate de arestare pentru 30 de zile după ce anchetatorii au dus în fața lor probe care indică faptul că, în ultimele luni, cei vizați ar fi comercializat cantități însemnate de 3-CMC.

Astfel, la Galați au fost reținute, după audieri, două persoane în privința cărora există suspiciuni rezonabile că s-ar fi ocupat cu traficul de droguri de mare risc.

”În urma perchezițiilor au fost descoperite și indisponibilizate peste 70 de grame de drog de mare risc (3-CMC), cinci cântare electronice de mare precizie, un grinder și alte mijloace de probă”, au precizat reprezentanții BCCO Galați.

În Vrancea, numărul celor reținuți a fost mult mai mare, de 11. Aceștia sunt acuzați că se aprovizionau de la dealeri din Galați, fie cumpărând droguri în schimbul unor sume de bani, fie oferind alte stupefiante, de regulă din categoria celor de mare risc, precum tablete de ecstasy și cantități de MDMA, pentru doze de 3-CMC

”În urma perchezițiilor desfășurate pe raza județului Vrancea, au fost descoperite și indisponibilizate 27 de plicuri conținând droguri de mare risc (3-CMC) și 16 conținând canabis, cinci cântare de mare precizie, cinci grindere și alte mijloace de probă. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bancnote rulate și dispozitive de prizat droguri, recipiente și ambalaje ce prezintă urme de substanțe susceptibile a fi droguri, un pistol cu aer comprimat, 1.000 de lei și 30 de telefoane mobile”, au anunțat achetatorii în cursul serii de miercuri, 20 septembrie.


Date concrete privind explozia recentă a traficului de droguri încep să iasă la iveală și la Galați, anchetele făcute publice de polițiști arătând că la afacerile cu stupefiante nu mai suntem la nivel de canabis. Mai multe grupări care în ultimele luni s-au dezvoltat în Galați și Vrancea au fost vizate marți, 19 septembrie, de 50 de percheziții, după ce în privința membrilor acestora s-au conturat indicii clare că traficau droguri de mare risc, pe care le obțineau fie prin cumpărare, fie prin schimb. 

3-CMC este drogul de mare risc pe care o grupare din Galați, vizată acum de o anchetă a DIICOT, l-a traficat pe parcursul anului 2023. Stupefiantul, cu priză tot mai mare la publicul consumator, inclusiv printre minori, ar fi fost vândut pe piață cu prețuri cuprinse între 100 și 400 de lei/doza, ceea ce arată că plaja clienților pentru astfel de ”produse” este extrem de largă, de la cei cu posibilități mai reduse, eventual elevi, la persoane potente financiar. Afacerile gălățenilor cu drogul considerat relativ nou pe piața stupefiantelor au depășit granițele județului și s-au extins și în Vrancea, unde, spun polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, s-ar fi dezvoltat, de câteva luni, o grupare specializată  în trafic de droguri de risc și mare risc. Legăturile dealerilor de la Focșani cu Galațiul au stat la baza afacerii, pentru că vrâncenii își asigurau marfa, în principal, de la dealerii de aici. 

”În urma verificărilor efectuate a rezultat că membrii grupului ar fi achiziționat, în mod repetat, droguri de mare risc, de la persoane din județul Galați, în vederea comercializării ulterioare. Membrii grupului ar fi efectuat schimburi de droguri cu dealeri din județul Galați, furnizând tablete de ecstasy și cantități de MDMA, pentru doze de 3-CMC”, au precizat reprezentanții BCCO Galați. 

La ora închiderii ediției, anchetatorii încă mai lucrau la inventarierea probelor descoperite la cele 15 percheziții de la Galați și la cele 34 de descinderi făcute în județul Vrancea, urmând a face publice rezultatele, precum și numărul persoanelor care vor fi aduse la sediul DIICOT pentru audieri și eventuale măsuri.

Citit 6034 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 03:30

5 comentarii

  • postat de dinu
    Vineri, 22 Septembrie 2023 14:01
    46.97.176.***
    Politia , în mod sigur știa , este complice la toate infracțiunile grave ptr ca sunt corupți. Ii vor prinde pe cei mici adevărații vinovați vor prospera .
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Miercuri, 20 Septembrie 2023 11:36
    89.137.225.***
    cele mai blande legi pentru trafic de droguri,de orice fel,de arme,de copii,de femei sunt in Romanica...deci? Intrebarea fara sens a lui Joh-annus se explica de la sine....de ce a explodat consumul. La toate acestea se adauga si super coruptia "organelor"...aici suntem fruntasi.
    0
    31
  • postat de Mariusica bubulica
    Miercuri, 20 Septembrie 2023 06:34
    86.124.202.***
    Nu putem decât să realizăm cat de "praf" e poliția/ structurile specializate în acest domeniu.
    Că dacă și-ar fi făcut treaba in mod profesionist lucrurile ar fi arătat altfel.
    0
    31
  • postat de De ce avem atâtea droguri
    Miercuri, 20 Septembrie 2023 04:56
    51.179.39.***
    Când presa ne livrează drogați adolescenți, am convingerea că prin portul Constanța intra mai multe tone de droguri decât de cereale. Cum nu erau drugteste pe litoral asa nici scanere și câini antidrog nu sunt îndeajuns. Peste toate astea am convingerea că direcția poliției Constanța nu și-a schim
    0
    33
  • postat de marr
    Marți, 19 Septembrie 2023 22:14
    86.124.201.***
    Droguri-Bani-Smartphone-uri ...nu mai avem fabrici/productie , in schimb avem PRAFURI la greu . Si mai erau cativa din Parlament-anii trecuti- care visau la Legalizare/dezincriminare(!).
    Asa e cand legea/justitia/politia e fara putere Reala -pe infractori nu-i poti Pacali/au simtit Slabiciunea .
    0
    26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.