La Galaţi, apa Dunării nu este poluată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Specialiştii de la Apele Române susţin în continuare că apa din Dunăre nu a fost poluată ca urmare a accidentului ecologic din Ungaria. Reprezentantul acestei instituţii a declarat că specialiştii continuă să facă măsurători, dar că nu sunt înregistrate valori care să pună probleme.

„Estimările arată că zilele acestea, unda respectivă ar fi trebuit să ajungă în zona Galaţi. Determinările care se fac în continuare atât la noi, cât şi pe restul cursului Dunării, arată că în apă nu sunt prezente metale grele şi depăşiri ale PH-ului. Nu avem indicii că ar exista vreun pericol”, a declarat Aurica Ciornei, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Galaţi.

Reamintim că, pe 4 octombrie, sute de metri cubi de noroi roşu toxic s-au deversat dintr-un rezervor fisurat al unei uzine de alumină din Ungaria, poluând o suprafaţă de 40 de kilometri pătraţi şi distrugând ecosistemul râurilor Torna şi Marcal.

Apa poluată a ajuns într-o formă diluată într-un afluent al Dunării şi de aici a curs în fluviu.

Autorităţile române, în frunte cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, au susţinut însă la câteva zile după dezastru, că în România, pe cursul Dunării, nu vor exista probleme legate de poluare.

Citit 1193 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.