A furat 232 de grame de bijuterii din aur și le-a îngropat în afara oraşului

A furat 232 de grame de bijuterii din aur și le-a îngropat în afara oraşului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un gălăţean a furat o borsetă în care se aflau bijuterii din aur și mai multe bunuri, iar aurul l-a îngropat, faptă pentru care se va alege cu dosar penal

Pe 22 septembrie, în jurul orei 18.30, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la 112, de către o femeie de 31 de ani, din municipiul Galați, care le-a cerut ajutor oamenilor legii, spunându-le că o persoană ar fi pătruns în incinta unui magazin tip aprozar, situat pe Aleea Comerțului din cartierul Micro 19, și ar fi sustras o borsetă care conținea mai multe bijuterii din aur.

Oamenii legii de la Secția 3 Poliție s-au deplasat imediat la adresa indicată de păgubită și au efectuat cercetări la fața locului

Poliţiştii au constatat că, în aceeași zi, în jurul orei 17.50, o persoană care a forțat lacătul de la ușa de acces în magazin a pătruns în interior, de unde a furat o borsetă în care se aflau 232 de grame de bijuterii din aur, documente personale și chei auto. "A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, cercetările urmând a fi continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 71.000 de lei (70.000 de lei fiind valoarea bijuteriilor din aur)", ne-a spuns agent șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În cadrul cercetărilor, polițiștii din cadrul Secției 3 au efectuat, pe 27 septembrie, o percheziție asupra unui vehicul, în urma căreia au depistat persoana bănuită de comiterea acestei fapte. Oamenii legii au aflat că este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din municipiul Galați. Bărbatul a fost condus la sediul poliției, unde a dat detalii despre furt și apoi i-a condus pe polițiști pe un teren viran, în afara oraşului, în apropiere de cartierul Dimitrie Cantemir, unde ascunsese în pământ, la aproximativ un metru adâncime, bijuteriile sustrase. Obiectele au fost descoperite de oamenii legii la locul indicat de făptaș și restituite păgubitei. "Prejudiciul cauzat de furtul bijuteriilor a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite persoanei vătămate", ne-a mai spus agent șef principal Ciprian Stoica.

După administrarea probatoriului, în dosarul penal întocmit a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, a persoanei bănuite de comiterea furtului, urmând ca aceasta să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Citit 2848 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Septembrie 2023 20:36

3 comentarii

  • postat de ION
    Vineri, 29 Septembrie 2023 09:35
    5.14.136.***
    Cel cu pseudonimul "@iancujianul" vezi ca ai multe greseli gramaticale sau abia te-ai trezit din mahmureala, nu conteaza cat sau ce furi. 232 de grame de aur le vezi ca pe un OU... vad ca tii cu hoțul nu cumva tu esti ala?! Cei de care spui li s-a pus sechestru pe avere si condamnati cu ani grei.
    0
    1
  • postat de Sonia
    Vineri, 29 Septembrie 2023 08:23
    86.124.202.***
    Daca unii dintre parlamentari fura, trebuie sa desfiintam justitia si sa nu mai deranjam infractorii marunti.
    Gandirea unora care refuleaza dupa ce s-au urcat pe tasta Caps Lock.
    Doamne, ajuta! Si da-ne minte - tuturor!
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 29 Septembrie 2023 00:29
    5.13.167.***
    Cine fura azi un OU, E BOU! - Nae Lazarescu! Adica parlamentarii FURE seci si SUTE de miloane de EURO, fac puscarie 2...3 ani si RAMAN CU FURTUL ILLICIT! CUM VINE ASTA??? ASTA ESTE JUSTITIE??? CHIAR NE IEI PROSTI PE TOTI BA RETARDULE DE STAT roman cu R MIC!??? NESIMTITULE PE BANII MEII!!!
    10
    28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.