Laboratoare inaugurate la Facultatea de Medicină și Farmacie

Laboratoare inaugurate la Facultatea de Medicină și Farmacie
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

La Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”, mai exact la sediul din strada Portului nr. 23, s-au inaugurat, marți, 5 decembrie, mai multe laboratoare de anatomie, unde studenții gălățeni pot învăța în condiții moderne.

Investițiile în aparatura specifică laboratoarelor se ridică la aproape un milion de lei, potrivit Universității, iar pentru reabilitarea spațiului, instalații electrice, sanitare și de climatizare, s-au mai cheltuit 600.000 de lei. Laboratoarele au fost dotate cu aparatură performantă specifică anatomiei didactice: celule frigorifice, mese de autopsie cu aspirație și elevație, cărucior elevator electric, truse de autopsie etc. Rectorul Universității, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, a tăiat panglica împreună cu prof. dr. habil. Gabriela Gurău, de la Facultatea-gazdă, invitații trecând apoi în revistă sălile destinate seminarelor, precum și laboratoarele propriu-zise.

96e478cd-31e1-487e-ab20-555fde9a1e2d_1.jpge0dab3e3-395e-4a90-a66a-188c326dcbc2.jpg

Rectorul a precizat că aparatura contractată vine în tranșe, alte două fiind așteptate pe 8, respectiv 12 decembrie, recunoscând că au mai fost întârzieri și mulțumindu-le profesorilor facultății pentru înțelegere, cu mențiunea că toate dotările se vor finaliza până la sfârșitul lui 2023. Printre soluțiile inovative folosite pentru predare, rectorul a menționat și lucrul în sistem hibrid - fizic și online - în care studiul pe cadavru făcut efectiv de un număr de studenți este transmis video în alte săli, pentru ceilalți studenți, care urmăresc pe ecrane disecția. Evident, se lucrează prin rotație, astfel încât toată lumea să ajungă efectiv să facă studiu practic pe cadavru, considerat cea mai bună formă de învățare.

Citit 1793 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.