Lămuriri de la un părinte asupra situației de la Liceul „Sfânta Maria”

Lămuriri de la un părinte asupra situației de la Liceul „Sfânta Maria”
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

În urma articolului publicat despre situația conflictuală între eleve de la Liceul Teoretic „Sfânta Maria”, tatăl fetei despre care, inițial, surse din liceul respectiv au spus că ar fi pornit conflictul, a venit cu nişte precizări care schimbă scenariul incidentului.

„În dimineața zilei de 6.02.24 (marți), încă de la prima oră, fata cu care a avut antecedentul, care era colega ei de bancă, a început să o jignească, să o înjure, urmând ca în pauză să continue și chiar să o amenințe cu bătaia. Fetița mea a sunat-o pe mama ei și i-a zis despre cele întâmplate, moment în care mama ei a rugat-o să nu-i mai permită să vorbească așa cu ea și să-i spună fetei respective să înceteze, ceea ce a și făcut, numai că aceasta, fiind împreună cu prietenele sale care spuneau că «ar vrea să vadă o bătaie», a împins-o și tras-o de păr, a lovit-o la față, i-a spart buza. Norocul ei a fost că a intervenit un băiat, coleg cu ele. Într-adevăr, această fată a suferit o nefericită pierdere, dar fiica mea nu are nicio vină, nu e normal să fie atacată, jignită pentru un subiect legat de o temă despre moarte din «Miorița», lecție de limba română. Nu îi convenea, trebuia să vorbească cu doamna profesoară, nu să o atace pe fată,” ne-a spus tatăl fetei despre care se spune că ar fi început altercația. 

Din păcate, aceste cazuri de abuzuri şi bătăi între elevii din România sunt din ce în ce mai frecvente, o mare parte dintre acestea nefiind știute din păcate. Motivele sunt numeroase, începând de la bullying și terminând cu o simplă contrazicere sau un simplu cuvânt aruncat fără a ști câtă suferință poate însemna pentru un copil și ce repercusiuni are acesta.

Citit 4205 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2024 20:18

1 comentariu

  • postat de un observator
    Marți, 13 Februarie 2024 10:40
    193.230.156.***
    Din păcate asistăm mereu la faze de acest gen. Mă întreb de ce se creează pseudo-teme de studiu pentru elevi de genul...Miorița și moartea,,precum și multe alte chestii de factură psihologică care evident nu se potrivesc cu vârsta de 14-15-16 ani, despre moarte, veșnicie, etc, cu efect emoțional.
    9
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.