160 de kilograme de crap și scrumbie, aduse ilegal în țară

160 de kilograme de crap și scrumbie, aduse ilegal în țară
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Îndrăzneala unei ucrainence a întrecut limitele. Femeia a fost depistată sâmbătă noapte spre duminică de polițiști în timp ce se îndrepta spre o piață din orașul Berești, unde intenționa să ajungă pentru a comercializa cantitatea mare de pește pe care o adusese din Moldova.

Luată la întrebări de oamenii legii despre documentele de proveniență, aceasta a motivat că a primit peștele de la fratele ei și că nu știe nimic despre acte. Polițiștii au confiscat zecile de kilograme de pește adus ilegal la noi în țară și au demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate modul în care cele 160 de kilograme de crap și scrumbie au fost trecute vama. Din surse apropiate anchetei, se pare că ucraineanca a intrat în țară pe la Oancea. Noi am solicitat și părerea reprezentantului STPF Galați, comisarul Sorin Ene.

„În conformitate cu prevederile O.U.G. 105 din 27 iunie 2001, cu modificările și completările ulterioare, în punctele de trecere a frontierei îşi desfăşoară activitatea personalul tuturor autorităţilor publice care au, potrivit legii, competențe pe linia controlului la trecerea frontierei de stat. Polițistul de frontieră, potrivit legii, efectuează controlul persoanelor, al paşapoartelor şi al celorlalte documente pentru trecerea frontierei de stat, eliberate de autorităţile române, precum şi al celor eliberate de autorităţile străine, recunoscute sau acceptate de statul român. La trecerea frontierei de stat, după efectuarea controlului documentelor privind identitatea persoanelor, autoritatea vamală efectuează controlul vamal, potrivit reglementărilor în domeniu.

În ceea ce priveşte introducerea de bunuri în România dintr-un stat non-UE, facem precizarea că verificarea respectării reglementărilor vamale este de competenţa Autorităţii Vamale Române. În context, facem precizarea că, în situaţia în care, cu ocazia controlului de frontieră efectuat în punctele de trecere, reprezentanţii acestei instituţii constată că încălcarea reglementărilor vamale constituie, după caz, contravenţie sau infracţiune, sunt obligaţi să aplice sancţiunile contravenţionale sau să sesizeze reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, care întocmesc actele de constatare prevăzute de Codul de procedură penală”.

Citit 2000 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 10:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.