Trei spectacole extraordinare la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

Trei spectacole extraordinare la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Teatrul Dramatic din Galați are în ofertă trei spectacole în acest weekend, tot atâtea prilejuri de destindere pentru gălăţeni, după o săptămână de lucru.

Vineri, 17 mai, de la ora 20,00, seria invitaţiilor de a vă petrece weekendul la teatru se deschide cu „Ultima zi de școală”, de Chiara Boscaro și Marco de Stefano.

Reprezentaţia se va juca în cadrul Festivalului Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan „ActFest”, ediţia a XI-a, desfăşurat în perioada 17-18 mai 2024, și va fi spectacolul de licență al Promoției 2024 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, clasa conf. univ. dr. Florin Toma. Din distribuție fac parte actorii: Marius Avramescu, Dorina Iuliana Necula, Laurențiu Gabriel Darie, Cristian Gheorghiu, Valentina Iumen. Spectacolul este o coproducție Universitatea „Dunărea de Jos” Galați (Facultatea de Arte) - Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, 2024, realizată în cadrul programului managerial INTER, care vizează interdisciplinaritatea prin realizarea de proiecte și evenimente în parteneriat sau în regim de coproducții.

Sâmbătă, 18 mai, ora 19,00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca spectacolul „O repetiție moldovenească”, o comedie care spune povestea unor eroi, a unor oameni simpli dintr-un târg din Moldova secolului al XIX-lea care au vrut să devină actori și să joace în limba română într-o vreme în care la modă erau spectacolele în limba franceză sau în limba germană. Regia este semnată de Cristian Ban.

Duminică, 19 mai, ora 19,00, pe scena gălățeană se va juca comedia premiată „Vrabia”, un spectacol care împrumută elemente din viața personală a regizoarei Leta Popescu și urmărește evoluția de la copilărie până la maturitate a unei fete care crește într-un oraș industrial din România postcomunistă. Pornind de la copilăria și adolescența ei în cartierul Țiglina IV din Galațiul anilor ’90-2000, Leta vorbește, de fapt, despre copilăria și adolescența unei generații, iar spectacolul reflectă provocările devenirii personale în tabloul mai larg al dificultăților tranziției.

Textul și regia acestui spectacol sunt semnate de Leta Popescu și scenografia de Bogdan Spătaru. Din distribuție fac parte actorii: Oana Mogoș (Ema), Petronela Buda (Ema), Elena Ghinea (Ema), Cristina Uja-Neagu (Ema), Vlad Volf (Anton), Ionuț Moldoveanu (Anton), Vlad Ajder (Anton), Carmen Albu (Mama), Tamara Constantinescu (Mama), Svetlana Friptu (Mama), Florin Toma (Tata), Aureliu Bâtcă (Tata), Vlad Vasiliu (Tata), Oana Preda (Didi), Mihaela Lecca-Gorea (Mimi), Ciprian Brașoveanu (Nicu, vecinul polițist).

Citit 1293 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2024 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.