1300 de pachete de ţigări de contrabandă şi o maşină au fost confiscate la Vamă

1300 de pachete de ţigări de contrabandă şi o maşină au fost confiscate la Vamă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vameşii şi poliţiştii de frontieră din Galaţi au confiscat în ultimele 24 de ore aproximativ 1300 de pachete de ţigări de contrabandă la birourile  vamale de frontieră arondate Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei amintite, primul caz s-a petrecut la Oancea. Un cetăţean din Republica Moldova care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter a încercat să introducă în ţară 151 pachete de ţigări, diverse mărci, având aplicate timbre fiscale R. Moldova. Ţigările fusesră ascunse în peretii  laterali ai microbuzului. Marfa a fost confiscată, iar bărbatul a a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

La doar câteva ore, în acelaşi  birou  vamal  au fost confiscate alte 300 pachete ţigări de contrabandă care au fost găsite ascunse în peretii  laterali ai unui microbuz Mercedes Sprinter 311 CDI înmatriculat în Marea Britanie. Şi în acest caz şoferul a fost amendat cu 5.000 lei

Cel de-al treilea caz s-a petrecut la punctul de frontieră Galati-Giurgiuleşti. Oamenii legii au verificat un autoturism, descoperind ascunse 840 pachete de ţigări cu timbre fiscale din Republica Moldova, ascunse în locaşuri special amenajate în rezervorul şi bordul autoturismului. Inspectorii vamali au sancţionat şoferul cu 10.000 de lei, au confiscat ţigările, dar şi autoturismul, după ce au constatat că maşina respectivă fusese modificată special pentru astfel de transporturi.

 

Citit 1546 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2011 11:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.