Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
14 comentarii

* Ofiţerul anchetat a fost mutat într-un compartiment neoperativ şi figurează internat la secţia de Chirurgie a Spitalului Militar
Introducerea în ţară, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, a celor peste 420.000 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii din Bereşti şi Galaţi a fost posibilă şi din cauză că şeful de tură aflat la datorie, ofiţer al Poliţie de Frontieră, a nesocotit instucţiunile superiorilor şi a acţionat fără aprobarea acestora.
Potrivit informaţiilor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi, ancheta internă care se desfăşoară cu sprijinul a două echipe din Bucureşti a scos la iveală, printre altele, „încălcarea de către şeful de tură a dispoziţiilor date de către conducerea S.P.F. Oancea, prin planificarea celor două autospeciale „Land Rover” dotate cu aparatură de termoviziune să execute supravegherea la frontiera verde pe alte direcţii decât cele planificate, fără aprobare şi fără a avea informaţii referitoare la producerea vreunui eveniment. Acest fapt a condus la introducerea ilegală în ţară,  prin zona de competenţă a S.P.F. Oancea, a cantităţii de 422.572 pachete ţigări de diferite mărci respectiv „Plugarul”, „Winston”, „Wont 08” şi „Viceroy”.
Avem, deci, confirmarea oficială a faptului că şi autoutilitarele găsite de poliţişti în coclaurii de la Adam şi Rădeşti, încărcate cu 150.000 de pachete de ţigări, făceau parte din acelaşi transport ilegal, şi au fost aduse în ţară peste frontiera verde pe tura aceluiaşi angajat al Poliţiei de Frontieră.  

Ce se va întâmpla cu şeful de tură?
De miercurea trecută, poliţistul de frontieră anchetat figurează internat în secţia de Chirurgie a Spitalului Militar de Urgenţă Galaţi. Între timp, „ofiţerul în cauză a fost delegat să îşi desfăşoare activitatea într-un compartiment neoperativ”, potrivit IJPF.
Conducerea Inspectoratului gălăţean „a dispus cercetarea prealabilă în regim de urgenţă şi constituirea consiliului de disciplină faţă de şeful de tură din cadrul S.P.F. Oancea planificat în serviciu în noaptea respectivă, în scopul stabilirii existenţei/inexistenţei vinovăţiei în comiterea abaterii disciplinare de „neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici„ precum şi neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute în fişa postului”.
Dacă va fi găsit vinovat, şeful de tură riscă să fie dat afară din Poliţie.

Anchetele continuă
Rezultatele verificărilor făcute de Poliţia de Frontieră au fost trimise către Serviciul Teritorial Anticorupţie Galaţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Galaţi.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, comisarul Cristina Tatulici, nu existau ieri date noi în anchetă care să poată fi comunicate presei.
Rămâne, deci, să aflăm de ce a nesocotit şeful de tură de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oancea indicaţiile superiorilor tocmai în noaptea în care contrabandiştii se pregăteau să introducă ilegal în ţară cel mai mare transport de ţigări capturat, în acest an, la Galaţi.

Citit 8427 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2011 23:08

14 comentarii

 • postat de nasty Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 11:07 Link la comentariu
  0
  0

  pentru GIGEL
  amice esti retard sau nu urmaresti topicul , Leonard e politist de frontiera ce-i tot tragi cu vamesii, te-au jumulit acolo pe unde umbli saptamanal ? ca politistul de frontiera iti ia doar actele daca esti totusi ..... roman.

  Raportează
 • postat de nasty Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 11:07 Link la comentariu
  0
  0

  pentru GIGEL
  amice esti retard sau nu urmaresti topicul , Leonard e politist de frontiera ce-i tot tragi cu vamesii, te-au jumulit acolo pe unde umbli saptamanal ? ca politistul de frontiera iti ia doar actele daca esti totusi ..... roman.

  Raportează
 • postat de nasty Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 11:05 Link la comentariu
  0
  0

  pentru GIGEL
  amice esti retard sau nu urmaresti topicul , Leonard e politist de frontiera ce-i tot tragi cu vamesii, te-au jumulit acolo pe unde umbli saptamanal ? ca politistul de frontiera iti ia doar actele daca esti totusi ..... roman.

  Raportează
 • postat de Gigel Vineri, 18 Noiembrie 2011 10:17 Link la comentariu
  0
  0

  Mersi varului meu si lui Dorel,

  dar ultimul cam greseste cu impresiile. Nu sunt politist de frontiera, dar pot sa zic ca am de a face cu ei aproape saptamanal. Sunt si ei oameni, nu toti din ei desigur. Vamesul este o etnie, nu profesie - ea nu are nici hotare nici limmite.
  Chiar credeti ca pe Leonard l-au prins asa, intamplator?!

  Raportează
 • postat de pentru Andrei Miercuri, 16 Noiembrie 2011 08:24 Link la comentariu
  0
  0

  Hopa!!!! MINASCURTA TACHE???? Nu e finul ,,domnului" marcel bujoreanu (proprietarul tractorului vedeta), fratele lui janica bujoreanu (contrabandistul arestat)? Astia sunt o ,,familie" bunaaa!!!!!
  Se leaga firul? Mai dati! Le faceti cale dreapta anchetatorilor!....

  Raportează
 • postat de Dorel Marți, 15 Noiembrie 2011 19:17 Link la comentariu
  0
  0

  Gigele tu esti bun de politician , intelegi fenomenul si esti tentat sa il accepti . Sa traiesti Gigele , sigur esti pol.de fr. ba inca unul fffff versat .

  Raportează
 • postat de varul lui Gigel Marți, 15 Noiembrie 2011 16:02 Link la comentariu
  0
  0

  Gigel vezi ca intelegi , esti un om resemnat , asta-i societatea in care traim ... Bravo Gigel ... Sa-i urmam exemplul !

  Raportează
 • postat de Gigel Marți, 15 Noiembrie 2011 15:20 Link la comentariu
  0
  0

  Fratilor, nu va certati...
  La Galati/Giurgiulesti coruptie, la Oancea e floare la ureche - rar da bine. Rar cand vezi la Oancea coada doar asa, de voia vamesilor, pe cand la Galati special se tine randul cu orele.
  Mare scofala, Leonard se descurca cum poate, asa face oricine care lucreaza la vama - bravo lor ca pot, noi, muritorii de rand nu prea putem, in special daca nu ne impartim cu vama... De, si muritorii si vama vor sa traiasca bine :). De cate ori trec moldoveni prin vama RO si nu li se pune stampila, sau doar pe jos?! Sau cati vamesi din Oancea pleaca sa alimenteze masinile romanesti la Cahul, pentru un anumit comision, pe cand colegii sai cica "vegheaza"? Sau cati isi fac comenzi la bisnitarii din cahul (o undita, o sampanie, o bomboana, o piesa ceva..)? Hai sa fim seriosi! Luati-i la periat pe vamesi, politisti, profesori, primari, etc. si veti vedea ce masini au si ce afaceri au concubinii sau rudele lor. Vamesii macar nu mai vin cu masinile lor la munca, ca sa nu se dea de gol. Dar cred eu ca sunt doar invidios si de aia vorbesc asa :), ce ziceti?
  Vamesii au salarii din impozitele noastre, ar trebui la randul lor pe noi, cetatenii romani si UE cu resedinta in Ro sau UE, sa ne serveasca corect si la maxima vieza, nu sa ne tina in cozi. iar pe cetatenii RO care au daor pasapoarte si nu platesc impozit in tara sa-i tina unde ar vrea- nu ma intereseaza. Iar politia de frontiera dupa vama opreste mereu doar prima masina si niciodata una dupa alta - grea schema de evitat! Deseori ca sa evit sa nu ma mai retina dau drumul altei masini in fata si pa, nu ma mai opreste nimeni. Rareori gasesti mai mult de 2 posturi de PdF de la Oancea la Galati dar si cand toate 3 te opresc iti vine sa-i scuipi in ochi la cat de productivi sunt :). Sa fie sanatosi, mai injuram, mai zambim apoi mergem la biserica ca na - ei isi fac datoria pe alese.
  Hai pa, coruptie e peste tot iar Leonard e unul din tapii ispasitori. Sper ca de acum o luna dupa acest incident sa nu ma tina in vama cu orele ca s-a ivit ceva in vama si ca s-a intamplat nu mai stiu ce... Caci la noi e asa - se scimba ceva pentru 2-3 saptmani doar daca e prins careva sau omorat. Pace concetateni!

  Raportează
 • postat de Tatal lui Andrei Marți, 15 Noiembrie 2011 13:32 Link la comentariu
  0
  0

  Andrei sa stii ca se vor lua masuri , seful de tura va fi sanctionat cu mustrare scrisa ca doar a incalcat o dispozitie , ce vrei sa I se ia capul ?
  In rest ai imaginatie , se vede treaba ca ai vazut foarte multe filme . Patrulare usoara !

  Raportează
 • postat de Cetatenii Marți, 15 Noiembrie 2011 13:29 Link la comentariu
  0
  0

  Rugam "Viata Libera"sa nu abandoneze si sa descosa toate ramificatile bandei de contrabandisti,sa nu se lase, avem incredere in presa cinstita,nu in politie sau justitie.

  Raportează
 • postat de Cetatenii Marți, 15 Noiembrie 2011 13:27 Link la comentariu
  0
  0

  Rugam "Viata Libera"sa nu abandoneze si sa descosa toate ramificatile bandei de contrabandisti,sa nu se lase, avem incredere in presa cinstita,nu in politie sau justitie.

  Raportează
 • postat de Mama lui Andrei Marți, 15 Noiembrie 2011 11:56 Link la comentariu
  0
  0

  Andrei, sunt atatea structuri catre care te poti adresa. A fost control atatea zile acolo, ai zis ceva? Esti ca o țață nef#t#tă, te plangi in comentarii pe internet. La cat de las pari, sper sa nu fii politist, asa cum pretinzi.

  Raportează
 • postat de andrei Marți, 15 Noiembrie 2011 09:43 Link la comentariu
  0
  0

  ofiterul anchetat este seful de tura vilcescu leonard, care dintr-o data s-a imbolnavit subit.
  acest ofiter este unul din capii gruparii de contrabandisti din randul politistilor de frontiera de la oancea.
  slugile sale sunt fani morariu, soferul sau de la serviciu si alti slugaroi, de pe aceiasi tura de serviciu.
  acest ofiter este si vanator si este cunoscut de toata lumea ca vineaza ilegal cu acolitii sai in zona de frontiera de la oancea.
  mari cantitati de tigari au fost introduse in tara si prin ptf oancea pe tura aceluiasi ofiter, la ordinul sau, in complicitate cu alti agenti care lucreaza in ptf oancea cum ar fi: MINASCURTA TACHE,IFRIM BOGDAN,SI ALTII.
  acest ofiter este cunoscut de catre comanda spf oancea si ijpf galati ca fiind foarte "pilos"la bucuresti si ca lui nu i se poate intampla nimic.
  pe noi cei care incercam sa ne facem datoria cu corectitudine, acest ofiter isi bate joc de noi, dandu-ne misiuni foarte grele si umilitoare, ori la solicitarea lui catre comanda sectorului ne-a mutat pe alte ture numai sa nu-i stricam sau sa-i vedem noi golaniile care le face cu ceilalti acoliti enumerati mai sus.
  activitatea infractionala a acestuia este cunoscuta de multa vreme de anumite structuri, dar nu s-a luat nici o masura.
  de activitatile acestui ofiter nu sunt straini seful de sector plopeanu gigi si adjunctul sau, oprescu lucian.
  n-ar strica ca organele abilitate sa-i ia la descusut si pe acestia.
  odata si odata trebuie luat taurul de coarne la oancea pentru ca asa nu se mai poate.
  le transmit sefilor de la oancea sa nu cumva sa inceapa razbunarea impotriva celor cinstiti de acolo, pentru ca voi dezvalui si alte lucruri, atat eu cat si alti colegi de-ai mei.

  Raportează
 • postat de Un altfel de self de tura Marți, 15 Noiembrie 2011 07:16 Link la comentariu
  0
  0

  E clar ca respectivul sef de tura nu are legatura cu gruparea de contrabandisti , daca avea era anchetat de mult . Totusi , intrucat a incalcat o procedura va primi o simpla sanctiune disciplinara . Sa aveti o zi buna !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.