UPDATE Pensionarii, inclusiv cei din Galaţi, au protestat în faţa Guvernului

UPDATE Pensionarii, inclusiv cei din Galaţi, au protestat în faţa Guvernului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE

Protestul din Piaţa Victoriei, la care au participat câteva sute de pensionari, s-a încheiat, după ce o delegaţie a acestora a discutat cu preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu, care le-a comunicat că nu sunt bani pentru indexarea pensiilor anul viitor.

"Ne-a spus ce ştiam că bugetul e mic, că nu sunt bani pentru indexarea sau mărirea pensiilor dar au spus că vor analiza o posibilă indexare şi de asemenea vor analiza şi scăderea cotei contribuţiei la sănătate, iar şansele ca acesta să fie sub 5,5% sunt foarte mici", a spus Viorel Copil, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Câteva sute de pensionari protestează, marţi, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de anunţul îngheţării pensiilor şi în 2012, spunând că nu mai pot supravieţui cu banii actuali şi cerându-le guvernanţilor "să nu le grăbească sfârşitul".

Cei aproximativ 500 de pensionari strigă "Jos Băsescu" şi "Demisia" şi au pancarte pe care scrie "Nu îngropaţi de vii pensionarii", "Genocid în portocaliu", "Pentru pensionari doar umilinţă?!", "Voi - viaţă fericită, noi - bătrâneţe chinuită", "Nu ne luaţi dreptul la viaţă", "Guvernanţi mincinoşi, plecaţi voi, să nu murim noi".

Protectul este organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), în Piaţa Victoriei, între orele 11.00 şi 13.00.

La acţiune au fost anunţaţi peste 400 de reprezentanţi ai organizaţiilor de pensionari din judeţele Bihor, Braşov, Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Vrancea precum şi 1.000 de pensionari din Capitală.

"Pensionarii, al căror nivel de trai, pentru milioane dintre ei, se află la limita subzistenţei, iar iarna care vine - din cauza creşterii cheltuielilor la utilităţi - va scădea şi mai mult, protestează în principal faţă de hotărârea Guvernului de a îngheţa, pentru al treilea an consecutiv, pensiile la nivelul, amputat, din octombrie 2009", spune preşedintele FNSPR, Preda Nedelcu.

Pensionarii vor să amintească guvernanţilor, tuturor oficialilor, că sunt fiii şi nepoţii lor, că ei au avut, când a trebuit, altă grijă de ei şi le cer să nu le grăbească sfârşitul.

O delegaţie a ensionarilor a cerut să fie primită de premier pentru a-i prezenta revendicările.

Citit 1214 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2011 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.