Un bebeluş din Galaţi s-a îmbolnăvit de rujeolă într-un spital din capitală

Un bebeluş din Galaţi s-a îmbolnăvit de rujeolă într-un spital din capitală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un copil de un an şi patru luni din judeţul Galaţi s-a îmbolnăvit de rujeolă în timp ce era internat într-un spital din Bucureşti, unde urma un tratament pentru o afecţiune congenitală.

„Deşi afectează majoritatea copiilor, rujeola se prezintă într-o formă deosebit de agresivă cu cât vârsta copilului este mai mică. În cazul nou-născuţilor, poate surveni chiar şi decesul”, ne-a informat dr. Valentin Boldea, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Din cauza afecţiunii congenitale, copilului nu i s-a putut administrat vaccin antirujeolic la împlinirea vârstei de un an. Conform Programului naţional de vaccinare, toţi copiii care au împlinit 12 luni trebuie vaccinaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului.

Citit 1608 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2011 17:23

3 comentarii

 • postat de ali
  Joi, 15 Decembrie 2011 12:10
  si colac peste pupaza mai ai si probleme cand inscrii copilul la scoala fiindca nu le ai trecute in dovada de vaccinari.
  0
  0
  Raportează
 • postat de hehe
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:23
  are dreptate dalida
  0
  0
  Raportează
 • postat de dalida
  Miercuri, 14 Decembrie 2011 15:00
  Ihim... cum de nu?! Asta e o campanie a firmelor furnizoare de vaccinuri... S-a auzit ca tot mai multe mamici refuza sa faca acest vaccin copiilor si au inceput cu "spalarea creerului" prin astfel de articole. Acest vaccin este f. nociv pt. copii deoarece poate da: autism , diabet s.a. boli. Plus ca au inceput sa existe destule mutatii ale acestor boli (rujeola, rubeola), iar vaccinul poate fi total ineficient. Iar nr. de ani in care poti fi "protejat" de aceste boli, daca te vaccinezi, e de 9 (NOUA). Ce te faci daca te procopsesti cu una din boli cand esti adult? De ex. orionul facut la peste 18 ani, la barbati, da sterilitate. Asha ca, mamici - nu tot ce zboara, se si mananca. Feriti-va copii de acest vaccin ROR - este f. periculos pt. ei!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.