S-a înregistrat primul caz de gripă din Galaţi în această iarnă

S-a înregistrat primul caz de gripă din Galaţi în această iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În intervalul 26 decembrie 2011 – 1 ianuarie 2012, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit confirmarea primului caz de gripă din judeţul nostru, din acest sezon rece. Rezultatul a fost trimis de Institutul Cantacuzino. „Este vorba de un copil în vârstă de 10 ani, care suferă de o gripă de tip A, ceea ce reprezintă o tulpină comunitară a virusului gripal. În momentul de faţă pacientul se află la domiciliu, starea sa de sănătate fiind bună”, ne-a explicat dr. Valentin Boldea, şeful DSP Galaţi.

Deces, provocat de pneumonie

Deşi temperaturile din această perioadă sunt mai ridicate decât ar fi normal, DSP Galaţi a înregistrat şi primul caz de deces din această iarnă, provocat de o pneumonie. Pacientul decedat face parte din categoria de vârstă 15 – 49 de ani.

Infecţiile respiratorii acute, în scădere

În intervalul de timp amintit mai sus s-au înregistrat 1116 cazuri de viroze, 71 dintre acestea fiind internabile. În privinţa pneumoniilor, cifrele se menţin constante: 275 de cazuri, dintre care 121 au fost internate, pentru o supraveghere medicală atentă. Dr. Boldea pune scăderea numărului de viroze nu atât pe încălzirea vremii, cât mai ales pe faptul că mulţi dintre bolnavi nu au putut fi luaţi în evidenţă, deoarece mulţi medici de familie au fost în concediu.

Citit 1640 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2012 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.