Marş de protest pe străzile Galaţiului - UPDATE

Marş de protest pe străzile Galaţiului - UPDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 18:50 - De la ora 17:00, aproximativ 100 de protestatari, în general tineri, au plecat din faţa sediului Prefecturii şi s-au îndreptat către Casa de Cultură a Sindicatelor. Nu au rămas aici şi şi-au continuat marşul pe trotuare până la Spitalul Judeţean. Ei s-au oprit în la intrarea de la Unitatea de Primire a Urgenţelor unde au strigat lozinci de susţinere a lui Raed Arafat. Nu s-au oprit aici, continuându-şi marşul către service-ul vechi.


UPDATE 15:20 - Circa 30 de persoane protestează, de la ora 15.00, în faţa Prefecturii judeţului Galaţi, astăzi fiind a treia zi de manifestaţii de stradă. Oamenii, pensionari, muncitori, şomeri, revoluţionari, dar şi tineri, scandează lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale şi flutură drapele decupate, aşa cum erau cele folosite la Revoluţia din 1989.

Acţiunea de protest de astăzi a fost autorizată de Primăria Galaţi cu puţin timp în urmă. Unul din organizatorii protestului, Constantin Ciucă, liderul Asociaţiei Pensionarilor din România 2007 a spus că s-a ales această modalitate de protest pentru a nu expune inutil manifestanţii la pericole de tot felul: "Ce să căutăm în marş, prin oraş, sau la casa de Cultură? Nu se aude nimeni acolo. Aici ne aud toţi: Prefectura, Primăria, CJ".


14:15 - Începând de luni şi până pe 23 ianuarie inclusiv (excepţie făcând ziua de 20 ianuarie) în municipiul Galaţi vor avea loc zilnic acţiuni de protest, autorizate de Primărie.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Nicoleta Manole, proteste autorizate vor avea loc pe 16, 17, 19, 21, 22 şi 23, cererile fiind depuse din partea a trei asociaţii de pensionari: Asociaţia Pensionarilor România 2007, Asociaţia Europensionarilor din România şi Asociaţia Renaşterea Pensionarilor 2010. Cu excepţia zilei de 18 ianuarie, când programul de protest este cuprins între 10.00 şi 20.00, în restul zilelor, acţiunile sunt autorizate a se desfăşura între orele 13.00 şi 20.00. Protestele se vor desfăşura în faţa Prefecturii, mai puţin pe 18 şi 23, când există autorizaţie şi pentru deplasarea manifestanţilor, pe trotuar, până la sediul PDL, pe care îl vor picheta. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei mai este depusă, spre analiză, o cerere pentru desfăşurarea unui protest pe data de 20, care însă ar presupune întreruperea temporară a circulaţiei rutiere.


Citit 3638 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2012 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.