Oancea / Doi contrabandişti prinşi într-o singură zi

Oancea / Doi contrabandişti prinşi într-o singură zi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră gălăţeni, împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, au descoperit, marţi, în două cazuri, 8.560 ţigarete, ascunse pe corp şi într-un locaş special amenajat deasupra rezervorului unui autoturism.

Prima captură a fost făcută la ora 16,00, când, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru a intra în ţară ca pasageră într-un autoturism înmatriculat în judeţul Galaţi, românca Tatiana V., în vârstă de 29 de ani. “Având suspiciuni cu privire la faptul că persoana în cauză deţinea ţigări, echipa comună a efectuat un control amănuntit, ocazie cu care au fost descoperite ascunse pe corpul acesteia cantitatea de 1.560 ţigarete (78 de pachete) de diferite mărci cu timbru de acciză de Republica Moldova şi Ucraina”, se arată într-un comunicat al Poliţieie de Frontieră. Ţigările descoperite asupra femeii au fost confiscate. Autoturismul în care Tatiana V. era pasageră a fost reţinut la Biroul Vamal Oancea până la plata amenzii de 5.000 de lei cu care femeia a fost sancţionată.

În acelaşi punct de trecere, câteva ore mai târziu, s-a prezentat şi Maria Z., de 20 de ani, cu dubla cetăţenie română şi Republica Moldova conducând un autoturism marca Volkswagen. Autoturismul femeii a fost supus unui control amănunţit, în urma căruia a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, într-un locaş special amenajat, deasupra rezervorului de combustibil, cantitatea de 7.000 ţigarete (350 de pachete) marca Winston Blue, cu timbru de acciza Republica Moldova. Ţigările, în valoare de 3.040 lei, şi autoturismul, în valoare de 10.856 lei, au fost reţinute în vederea confiscării. „Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, deoarece aceasta a mai fost depistată, în data de 21 martie 2011, încercând să introducă ilegal ţigări în România”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, subcomisarul Ion Irimia.

Citit 1837 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2012 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.