Oxigenul medical ajunge cu întârziere la Spitalul de Urgenţă Galaţi

Oxigenul medical ajunge cu întârziere la Spitalul de Urgenţă Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul Clinic de Urgenţă îşi procură oxigenul medical de la producătorul Linde, singurul care a respectat standardele de profil impuse de Ministerul Sănătăţii, ne informează directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Transportul oxigenului se face cu cisterna criogenică. Până vineri la prânz, maşină întârziase deja peste 24 de ore, din cauza zăpezii, a mai spus sursa citată. „Potrivit dispoziţiilor Ministerului Sănătăţii, oxigenul medical folosit pentru bolnavii care au nevoie de astfel de produse în cadrul tratamentului trebuie să aibă puritate 98 la sută, iar această firmă este singura de pe piaţa internă care produce în conformitate cu acest standard. Transportul oxigenului se face cu cisterna criogenică. Maşina care execută transportul pentru Spitalul Judeţean ar fi trebuit să ajungă de joi dimineaţa. Acum (vineri la prânz – n.r.) este încă pe drum, în zona Buzăului. Din informaţiile pe care le avem, în faţa cisternei circulă un utilaj de deszăpezire, astfel că transportul va ajunge la Galaţi, probabil, în scurtă vreme”, conchide directorul-executiv al DJSP. 

Citit 1300 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2012 18:09

1 comentariu

 • postat de xena
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 18:01
  Interesant articol! In Galati s-a construit cea mai mare fabrica de oxigen LINDE din sud-estul Europei si totusi aducem oxigen de la sute de kilometri departare. Intrebarea este de ce nu putem folosi resursele din curtea noastra?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.