Gheaţă la Priza Dunării: Fără apă rece şi apă caldă din cauza gerului

Gheaţă la Priza Dunării: Fără apă rece şi apă caldă din cauza gerului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 70 la sută din populaţia municipiului Galaţi nu mai primeşte apă potabilă şi nici apă caldă menajeră, după ce gerul puternic a afectat capacitatea de captare a apelor din Dunăre, de la Priza Dunării. Ca atare, funcţionarea Uzinei de Apă nr. 2 a oraşului a fost puternic afectată, motiv pentru care s-a decis oprirea furnizării apei calde menajere (obţinută din apa potabilă) în 12 cartiere ale oraşului. Totodată, şi furnizarea apei potabile în aceste zone este afectată, SC Apă Canal abia putând să menţină apă în sistemul de alimentare.

„S.C. APĂ CANAL S.A. aduce la cunoştinţă că debitul scăzut al Dunării şi temperaturile extrem de reduse din ultimele zile au condus la producerea de zai/gheaţă pe cursul fluviului, ceea ce a generat blocarea Prizei Dunării şi diminuarea debitului de apă brută furnizat de Arcelor Mittal către societatea noastră. Prin urmare, Uzina de Apă nr. 2 funcţionează în regim de avarie, iar în cartierele: Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, Ţiglina I şi II, Mazepa I si II, Centru, Port a fost sistată alimentarea cu apă caldă de consum. Reluarea alimentării cu apă potabilă în parametri se va realiza imediat după remedierea problemelor de la priza Dunării şi va fi anunţată operativ”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul societăţii locale de apă şi canalizare.

Promiţând că se fac toate eforturile pentru a se remedia problema în cursul zilei de luni, directorul SC Apă Canal, Gelu Stan spune că: „se încearcă remedierea situaţiei cât mai iute. Intervenim de luni dimineaţă, de la ora 5.00. Deja Navrom a trimis acolo împingătorul Luncaviţa care, prin bătaia elicelor, va încerca să disperseze zai-ul care colmatează ferestrele de alimentare cu apă. Am vorbit şi cu Şantierul Naval Damen să mai închiriem şi de acolo un remorcher. Se vorbeşte inclusiv de trimiterea unor scafandri pentru a se vedea ce anume obturează gurile de captare a apelor”.        

Citit 3429 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2012 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.