Deputatul Boldea, acuzat de instigare la fals şi înşelăciune de către DIICOT
Foto: Foto: Sorin Pană

Deputatul Boldea, acuzat de instigare la fals şi înşelăciune de către DIICOT
Mihail Boldea, părăsind sediul DIICOT Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 18:50 - La această oră audierile continuă la sediul DIICOT Galaţi în dosarul în care deputatul Mihail Boldea este a fost învinuit pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Surse apropiate anchetei au declarat că este posibil ca pe numele a cel puţin doi dintre cei implicaţi în acest dosar să fie emise mandate de reţinere. Ar putea fi vorba, potrivit surselor, despre avocata Mihaela Bolboceanu şi omul de afaceri Bogdan Alexandru Boza. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, cei doi ar urma să fie aduşi sâmbătă în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Galaţi cu propunerea de arestare preventivă. (M.F.)


 

UPDATE 14:20 - EXCLUSIV - BOLDEA: Mi s-au adus la cunoştinţă învinuirile

După ce a ieşit de la audieri, Boldea a fost contactat telefonic şi a acceptat să dea o declaraţie scurtă pe care Viaţa liberă o prezintă în exclusivitate.

"Mi-au adus la cunoştinţă că sunt pus sub învinuire pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Nu am dat nici o declaraţie şi sunt multe nereguli, una dintre ele fiind că interceptările şi autorizaţiile de percheziţie au fost date de Tribunal şi Curtea de Apel. Legal trebuiau cerute de la Înalta Curte", a declarat Boldea. (M.F.)


UPDATE 13:00 - În acelaşi dosar mai sunt audiaţi avocata Mihaela Bolboceanu, care face parte din cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea şi secretara de la acelaşi birou, Elena Petrea.


UPDATE 12.10 - Deputatul Mihail Boldea a părăsit sediul DIICOT, refuzând să facă declaraţii.


UPDATE 11:30 - Fostul subprefect Aura Luchiniuc, care a ocupat la un moment dat şi funcţia de membru al Comisiei de Arbitraj este cercetată, la rândul ei, în cazul privind înşelăciunea cu terenuri din Galaţi, în care este vizat Mihai Boldea şi alte 21 de persoane, susţin surse judiciare.


UPDATE 11:05- Deputatul UNPR Mihail Boldea este cercetat în cazul privind înşelăciunea cu terenuri din Galaţi, în care sunt vizate alte 21 de persoane, printre care un avocat şi un fost membru al Comisiei de Arbitraj, titrează MEDIAFAX, care citează surse judiciare.


CITEŞTE ŞI - UNPR îl repudiază pe Boldea după acţiunile DIICOT


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat în Parlamentul României, un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Procurorii gălăţeni susţin că membrii grupării identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. „În acest scop, învinuiţii au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 1 milion de Euro, prin raportare la un număr de 9 imobile. În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals. Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 14 percheziţii domiciliare în Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă. La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse 22 de persoane faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi, IPJ Galaţi şi lucrători din cadrul IJJ Galaţi. Rămâneţi pe site-ul Vieţii libere să aflaţi despre ce persoane este vorba.

Revenim cu amăninte!

Media

În filmarea pusă la dispoziţia noastră de către IPJ apar câteva imobile care au fost legate de-a lungul timpului de tranzacţii în care ar fi fost implicat deputatul Boldea. De asemenea sunt prezentate imagini de la percheziţiile DIICOT făcute joi seara
Citit 6046 ori Ultima modificare Duminică, 18 Martie 2012 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.