ArcelorMittal a cerut suspendarea grevei de la Ţevi Sudate, instanţa a respins cererea
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ArcelorMittal a cerut suspendarea grevei de la Ţevi Sudate, instanţa a respins cererea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi a respins, luni, cererea de suspendare a grevei generale, formulată de ArcelorMittal Tubular Products. Sentinţa s-a pronunţat în jurul orei 13,00, iar societatea poate formula recurs împotriva hotărârii în termen de 30 de zile de la comunicare, au declarat surse judiciare.

Potrivit datelor din dosar, conducerea fabricii de ţevi sudate a depus cererea la Tribunal vineri, pe 30 martie, în a doua zi de grevă.

Protestul le urmează unor negocieri salariale eşuate şi unei greve de avertisment. Luni, cei 180 de salariaţi se află în a treia zi de grevă generală. Oamenii cer creşterea cu până la 200 de lei a salariilor şi cu 50 de lei a primelor de Paşti şi de Crăciun, însă, managementul nu le oferă decât un bonus de 2 la sută din salariul anual în iulie, unul de 2,5 la sută în decembrie, dacă atunci societatea nu va fi pe minus, mai multe promovări şi o încadrare mai bună a muncitorilor.

Discuţiile dintre patronat şi reprezentanţii salariaţilor au continuat şi pe durata protestelor. O sesiune de discuţii a avut loc şi luni dimineaţă, însă s-a încheiat fără un acord.


Citeşte şi - Salariaţii de la Ţevi Sudate au intrat în a treia zi de grevă


Citit 2282 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2012 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.