Paradox preelectoral: viceprimar fără mandat de consilier!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a demisionat din PSD (pe 19 martie), pentru a se înscrie, ca independent, în cursa electorală pentru fotoliul de primar, Nicuşor Ciumacenco îşi va pierde, joi, calitatea de consilier local. Pe ordinea de zi a şedinţei CL din această după-amiază figurează un proiect privind încetarea mandatului de consilier local al lui Nicuşor Ciumacenco şi înlocuirea sa cu un alt membru PSD - Gelu Homner (deşi următorul supleant de pe lista PSD era Ionel Ardean, care a renunţat, însă, la mandat, căci este funcţionar public la Primărie).

Întrebat ce va face dacă aleşii locali îi vor constata încetarea mandatului de consilier local, Nicuşor Ciumacenco a răspuns: „Voi vedea după ce se va întâmpla asta… Nu este problema mea, consilierii locali să facă ce au ei de făcut, e problema lor. Eu, ca viceprimar, mă aflu în concediu de odihnă, care se va termina pe 14 mai. Este un concediu legal, căci nu am avut concediu nici anul trecut, nici acum”. Anunţând că nu va participa la şedinţa CL din această după amiază, Ciumacenco a evitat să discute pe marginea faptului că dreptul de a avea concediu de odihnă în calitate de viceprimar nu se aplică şi în cazul calităţii de consilier local.

Zvonuri: Poodlaţi - viceprimar, alţi trei consilieri excluşi din PSD 

Ca atare, după ce consilierii locali vor constata, astăzi, încetarea mandatului de consilier local, există marea probabilitate ca aceştia să nu treacă şi la alegerea unui nou viceprimar, pentru că legislaţia muncii spune că nu poţi desface un contract în timp ce angajatul este în concediu legal. Astfel, se va ajunge la paradoxala situaţie în care Galaţiul va avea un viceprimar care nu mai este consilier local – o stare care, practic, nu este prevăzută în lege, căci vicele este ales numai din rândul consilierilor locali! Rămâne de văzut cum se vor finaliza, astăzi, discuţiile  din CL, cu atât mai mult cu cât se adună informaţii neoficiale.

Potrivit acestora, există posibilitatea ca grupul de consilieri PSD să îl propună, în următoarea şedinţă de CL, ca viceprimar, pe Lucian Podlaţi – în ideea că acesta a mai deţinut această funcţie. O altă informaţie neoficială indică faptul că alţi trei consilieri locali PSD ar putea să fie excluşi din partid (Constantin Aurelian, Stelian Lupu şi Daniel Apetrăchioaie), pe motiv că le susţin candidaturile lui Ciumacenco şi Chebac.

Citit 2222 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2012 12:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.