Iată unde vor fi radarele de 1 Mai! Bonus - programul instituţiilor publice şi prestatorilor de servicii
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Iată unde vor fi radarele de 1 Mai! Bonus - programul instituţiilor publice şi prestatorilor de servicii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Viaţa liberă” vă spune unde vor fi amplasate radarele Poliţiei Rutiere în perioada minivacanţei de 1 Mai, unde vă veţi putea petrece timpul liber şi cum vor opera cele mai importante instituţii publice, funizorii de utilităţi, prestatorii de servicii şi magazinele din Galaţi.


Poliţia Rutieră iese cu toate radarele în stradă

În minivacanţa de 1 Mai, agenţii de circulaţie nu vor fi liberi, dar vor avea chitanţierele pregătite pentru cei care „aleargă” cu prea mult zel spre

locurile de distracţie.

Sâmbătă, duminică, luni şi marţi! Patru zile libere, în care majoritatea va căuta să se distreze cum poate mai bine, fie la iarbă verde la munte ori la mare. Pentru ca minivacanţa să nu se transforme în prilej de suferinţă sau chiar în tragedie, oamenii legii nu se vor alinia mulţimii, ci vor fi prezenţi la datorie pentru a-i domoli pe cei care încearcă să-şi ofere senzaţii tari la volan. Este vorba despre poliţiştii Serviciului Rutier, care în aceste patru zile vor ieşi în stradă cu toate radarele, pe drumurile naţionale, judeţene şi pe principalele artere din Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor.

„Echipajele noastre vor fi prezente inclusiv în zonele de agrement de pe raza judeţului Galaţi. Le atragem atenţia conducătorilor autor să circule cu viteză legală şi să ţină cont de faptul că marţi valorile de trafic vor fi mai ridicate. De asemenea, le recomandăm să nu efectueze manevre care să le pună viaţa în pericol, de genul depăşirilor, şi să nu consume băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan”, recomandă Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

Iată unde vă pândesc agenţii!

Drumurile naţionale, cele judeţene şi principalele artere din oraşe vor fi presărate cu radare în fiecare zi a minivacanţei. Potrivit celor de la Poliţia Rutieră, aparatele vor fi amplasate după următorul grafic:

Sâmbătă, 28 aprilie:

Mun. Galaţi: Străzile Domnească şi Prelungirea Brăilei, bd. G. Coşbuc

DN 25: Vameş, Lieşti

DN 26: Ijdileni, Măstăcani

E 581: Priponeşti

DN 24D: Vârlezi

DJ 251: Smârdan, Matca

Duminică, 29 aprilie:

Mun. Galaţi: Bd. Cloşca, străzile Ştefan cel Mare şi Macului

DN 25: Hanu Conachi, Barcea

DN 26: Frumuşiţa, Folteşti

E 581: Berheci

DN 24D: Cuca

DJ 251: Pechea, Cudalbi

Luni, 30 aprilie

Mun. Galaţi: Calea Prutului, Drumul Viilor, N. Bălcescu

DN 25: Lieşti, Independenţa

DN 26: Tămăoani, Oancea

E 581: Munteni

DN 24D: Bălăbăneşti

DJ 251: Schela, Matca

Marţi, 1 mai

Mun. Galaţi: Calea Smârdan, străzile Siderurgiştilor şi Brăilei

DN 25: Şendreni, Umbrăreşti

DN 26: Vânători, Vlădeşti

E 581: Cosmeşti

DN 24D: Vârlezi

DJ 251: Pechea, Smârdan

(Mariana Constandache)


 

 


Fără taxă pe distracţie

 

De 1 Mai, Consiliul Judeţului Galaţi lasă liberă intrarea la mai multe obiective unde gălăţenii pot să-şi petreacă timpul liber. Astfel, împătimiţii de pescuit vor putea merge la Balta Zătun, unde sunt amenajate locuri speciale pentru pescuit, zone de picnic, dar şi un spaţiu de joacă pentru copii, intrarea fiind liberă.

Intrarea va fi liberă şi în zona de agrement a Pădurii Gârboavele, aşa că oamenii vor scăpa de taxa de acces în valoare de cinci lei pentru autoturisme şi de un leu pentru fiecare persoană. De asemenea, cei care merg în Pădurea Gârboavele pot vizita gratuit şi Muzeul Satului, acesta fiind şi el deschis de Ziua Internaţională a Muncii.

În fine, gălăţenii care vor alege să rămână în oraş pe 1 Mai vor putea vizita Grădina Botanică, intrarea fiind liberă pe tot parcursul zilei.

(Bogdan Nistor)


 

Liber la cumpărături!

Toate supermarketurile din Galaţi primesc clienţi în minivacanţa de 1 Mai, unul singur operând modificări în programul pentru această perioadă. Este vorba despre magazinul Selgros. Luni, 30 aprilie, unitatea va funcţiona conform orarului obişnuit (6.00-22.00), însă marţi, pe 1 mai, îşi va deschide porţile o oră mai târziu, la 7.00.

În schimb, toate celelalte magazine - Metro, Real, Kaufland, Billa, Penny Market şi Carrefour - vor respecta programul normal inclusiv în ziua de marţi. Astfel, Metro va fi deschis între orele 6.00 şi 22.00, Real de la 8.00 la 23.00, Kaufland şi Billa de la 7.30 la 22.00, iar Penny Market şi Carrefour de la 8.00 la 22.00.

(Rodica Mişcalencu)

Şi pieţele vor fi deschise

Toate pieţele agroalimentare din municipiul Galaţi vor fi deschise atât luni, 30 aprilie, cât şi pe 1 mai. Potrivit directorului SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia, „programul de luni şi marţi va fi unul redus, precum este cel de duminică, adică de la 7.00 la 12.00”.

(Maria Măndiţă)

 


Poştaşul nu sună deloc la uşă!

Luni, 30 aprilie, și marți, 1 mai, vor fi zile libere pentru poștași. ”Pe 30 aprilie avem de luat ziua liberă neplătită, potrivit contractului de muncă, iar pe 1 mai suntem în liberul prilejuit de Ziua Internațională a Muncii. Miercuri, 2 mai, vom intra în programul obișnuit de lucru, ne-a spus Gina Preda, purtător de cuvânt al Oficiului Judeţean de Poştă Galați.

(Maria Stanciu)

 


Finanţele locale şi judeţene nu lucrează

Primăria municipiului Galaţi, cu toate serviciile şi direcţiile ei, inclusiv Fiscalitatea, unde vă puteţi plăti dările către bugetul local şi amenzile, îşi va relua programul normal de lucru abia miercuri. Primarul Dumitru Nicolae ne-a declarat că, în materie de zile libere, tot ce zice Guvernul, se respectă. Ziua de luni va fi recuperată nu se ştie când şi cum. (Anca Melinte)

Şi ghişeele Direcţiei Finanţelor Publice vor fi închise şi luni, şi marţi. Ziua liberă de care funcţionarii instituţiei vor beneficia luni, în ajunul sărbătorii de 1 Mai, va fi recuperată sâmbătă, 5 mai, a precizat purtătorul de cuvânt, George Marinescu.

(Rodica Mişcalencu)

 


Ghişee închise la Buletine şi la Paşapoarte

Gălăţenii care au de ridicat noile cărţi de identitate sau de depus acte pentru aşa ceva nu au ce căuta luni, 30 aprilie, şi marţi, 1 mai, la sediul Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei, pentru că este închis. Miercuri însă, se reia programul normal: 10.00 la 18.30, cu pauză între 14.00 şi 14.30. Joi, programul este 8.00-12.00 şi 12.30-16.30, iar vineri, până la 12.00. Atenţie, însă! În fiecare zi din săptămână se pot depune cereri şi se pot ridica documente, cu excepţia zilei de vineri, când doar se pot ridica acte.

Luni şi marţi nu există program cu publicul nici la Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din Domnească 102. Miercuri, 2 mai, se reia programul normal, care este 8.30-18.30. În restul zilelor, programul este de la 8.30 la 16.30.

(Maria Măndiţă)

 


Iată cum lucrează furnizorii de utilităţi!

* Modificări în programul de la Apă Canal, Apaterm, Electrica, Ecosal, Transurb, Autogară, Trecere Bac şi Gară

Apă Canal face încasări

Apă Canal nu are program cu publicul luni şi marţi, însă pentru avarii sau pentru încasările facturilor este deschis. „Casieriile - şi cea centrală şi cele de cartier - rămân deschise, că dacă vor oamenii să dea bani, trebuie să îi primim! Pentru intervenţie în caz de avarii avem mobilizaţi 250 de oameni”, a declarat Gelu Stan, directorul SC Apă Canal. Pentru avarii, puteţi suna la numărul de dispecerat 0236463294. (Maria Măndiţă)

La Apaterm lucrează numai echipele de intervenţie

Potrivit directorului de producţie al Apaterm, Mircea Ispas, luni, angajaţii societăţii vor avea parte de un week-end prelungit, până marţi, 1 mai. Excepţie fac însă echipele de intervenţie ale Apaterm care vor fi la datorie 24 de ore din 24. Pentru orice problemă legată de furnizarea apei calde, puteţi suna la dispecerat la numerele de telefon: 0236311018, 0725257730 şi 0725257824. Directorul de producţie ne-a declarat că salariaţii Apatem au recuperat deja o parte din ziua liberă de luni, stând vineri câteva ore peste program. Restul orelor va fi recuperat săptămâna următoare. (Anca Melinte)

La Electrica e închis doar marţi

Casieriile Electrica vor avea program cu clienţii luni, însă marţi vor fi închise, au anunţat reprezentanţii societăţii. Eventualele avarii pe reţeaua electrică vor putea fi semnalate la 0236929. (Rodica Mişcalencu)

Gunoierii lucrează şi luni, şi marţi

Numai programul cu publicul nu va funcţiona luni şi marţi, însă ridicarea gunoiului menajer se va efectua în mod normal în această perioadă. Pentru cazuri deosebite, gălăţenii pot suna la dispeceratul Ecosal: 0236312282 sau 0372741887. (Maria Măndiţă)

Grafic redus de transport

Societatea edilitară de transport în comun Transurb va adopta programul de weekend atât luni, 30 aprilie, cât şi marţi, 1 mai, când este de aşteptat ca fluxul de călători să fie redus. ”De astăzi și până marți, inclusiv, autobuzele și tramvaiele SC Transurb SA Galați vor fi prezente pe traseele din municipiul Galați după programul de sfârșit de săptămână. Procedăm în acest mod fiindcă, potrivit diagramelor noastre, traficul călătorilor este mult mai redus în zilele de sărbătoare”, ne-a informat Genica Totolici, director al Transurb SA. (Maria Stanciu)

Activitatea va fi redusă şi în Autogara Galaţi, însă doar marţi, pe 1 mai, când microbuzele vor pleca pe traseu respectând graficul unei zile de duminică.

Program normal la Trecere Bac

La Punctul Trecere Bac, cursele peste Dunăre vor fi efectuate ca într-o zi obişnuită în minivacanţa de 1 Mai. Şi luni, şi marţi, bacurile vor pleca de la malul gălăţean şi de la malul tulcean la fiecare 30 de minute, de la ora 6.00 până la 22.00, iar în timpul nopţii se va circula în regim de cursă specială, a anunţat operatorul Navrom Bac. (Rodica Mişcalencu)

Modificări pe ruta Galaţi-Bârlad de la 1 mai

Unul dintre trenurile Transferoviar Călători care circulă pe ruta Galaţi-Bârlad, cel cu numărul 15363, care pleacă din Galaţi la ora 15.15 şi soseşte la Bârlad la 17.55, va efectua curse mai scurte începând de marţi, 1 mai, a anunţat operatorul feroviar de transport călători. Potrivit reprezentanţilor companiei, trenul 15363 va avea staţia finală la Bereşti. Ca şi până acum, însă, garnitura nu va circula în zilele de sâmbătă. (Rodica Mişcalencu)


Program prelungit la Birourile Electorale

Spre deosebire de alţi bugetari, judecătorii birourile electorale din municipiu şi judeţ, dar şi Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană vor lucra în acest weekend prelungit. Pentru că 1 mai este ultima zi în care se pot depune candidaturile, birourile electorale din judeţ, dar şi din municipiu vor lucra de la 9.00 dimineaţa şi până la ora 24.00. (Anca Melinte)

 

 

Citit 3979 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2012 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.