"Stranierii" îşi reînnoiesc actele: Cozi la Evidenţa Populaţiei

"Stranierii" îşi reînnoiesc actele: Cozi la Evidenţa Populaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Apel către gălăţenii veniţi în concediu: nu lăsaţi pe ultima sută de metri problema documentelor!

Maşinile cu numere de Italia, Spania, Marea Britanie, din faţa Poliţiei Municipale de pe Domnească nr. 102, anunţă cozile de "stranieri" de la serviciile "de paşapoarte" şi "de buletine". Sunt gălăţenii care lucrează de ani de zile de acum în străinătate şi care vin în august în vacanţă. Printre lucrurile de făcut în concediu: să se pună în ordine cu actele!

La Serviciul de Evidenţa Informatizată Populaţiei (SEIP) Galaţi, oamenii aşteaptă în curte, înşiraţi pe treptele de la intrare sau pe balustrada de la rampa de acces, iar în sală intră doar grupuri de câte zece şi numai cei cu bilet de ordine. "Într-o zi normală, se primesc în jur de 200 de cereri pentru eliberarea cărţilor de identitate şi acum primim peste 400. Angajaţii stau şi peste program", spune şeful SEIP Galaţi, Florin Tofan.

În mod normal, cartea de identitate se eliberează în cinci zile lucrătoare. "Totuşi, sunt mulţi care au nevoie de urgenţă de acte, că au biletul de avion cumpărat şi vin în audienţă. Le eliberăm actul, dar fac apel să nu mai lase această problemă pe ultima parte a vacanţei", mai spune Florin Tofan.

Nici angajaţii serviciului Eliberări Paşapoarte nu au voie la concediu în august. "Zilnic, în lunile iunie-iulie, primim 110-140 de cereri, iar în această lună am ajuns la 292 de cereri pe zi", spune şeful serviciului, Aurelian Păduraru. Cine are nevoie de paşaport în aceeaşi zi poate cere eliberarea paşaportului temporar, în timp ce persoanele care au mai mult timp de aşteptat pot cere paşaport electronic, act ce se eliberează în 14 zile calendaristice.

Program la paşapoarte

Serviciul de Evidenţa Paşapoartelor are program zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-16.30, miercuri, de la 8.30 la 18.30, iar joi, lucrătorii au program la punctul de lucru la Tecuci, în intervalul orar 9.30-15.30. Programul cu publicul include atât depunerea de cereri pentru paşapoarte, cât şi eliberarea actelor noi. Potrivit şefului de la Paşapoarte, Aurelian Păduraru, la Tecuci se strâng zece la sută din totalul cererilor de eliberare a paşapoartelor, căci nordul judeţului nu este doar zona de unde mulţi gălăţeni sunt plecaţi la muncă în străinătate, ci şi locul în care trăiesc mulţi cetăţeni din Republica Moldova.

 

Program la buletine

Serviciul de Evidenţa Informatizată a Persoanei Galaţi are program zilnic cu publicul. Lunea, marţea şi joia, programul de primiri şi eliberări acte este de la ora 8.30 la 14.30, iar miercuri, de la 12.30 la 18.30. Vinerea, programul este doar pentru eliberarea actelor, de la 8.30 la 12.00. Pentru cazuri deosebite, gălăţenii pot merge în audienţă la şeful serviciului, Florin Tofan, lunea, de la 12.00 la 13.00, sau joia, de la 10.00 la 11.00.

 

Citit 5076 ori Ultima modificare Joi, 09 August 2012 23:05

3 comentarii

 • postat de Tanase ionel
  Luni, 15 Septembrie 2014 15:45
  151.29.227.***
  Locuesc an Galati str Domneasca nr 140 bl A sc 1 ap 13 sunt nascut in jud vrancea com obilesti acum dupa cum numele acestei localitati suna cam urat i sa schimbat se cheama Bordeasca cativa ani an urma miam schimbat certificatul de nastere si a disparut numele vechi OBILESTI ACUM SE CHIAMA BORDEASCA VA ROG NU E VINA MEA NU sunt an tara sunt an ITALIA AMI TREBUE BULETINU AM DEPUS ACTELE AN IULIE SI NU E GATA PE MOTIV DE EROARE AN CERTIFICATUL DE NASTERE EU CE POT FACE NU AM SCHIMBAT EU NUMELE LOCALITATI
  0
  0
  Raportează
 • postat de petrica
  Vineri, 10 August 2012 22:15
  in sfarsit ne civilizam si noi,bon de ordine si grupuri mici.bravo,inseamna ca incepem sa invatam si noi ce-i civilizatia.traiasca POLITIA ca da dovada de intelegere. multumim!
  0
  0
  Raportează
 • postat de adevar
  Vineri, 10 August 2012 11:59
  nu sunt STRANIERII acolo asa e mereu ca e iarna ,ca e vara tot asa o sa gasiti mereu ,dar nu ati mai gasit si voi pe ce sa mai faceti un articol si repede "stranierii isi reinoiesc actele"vrajeala ,astia sunt ziaristii nostrii slab pregatiti !!!!!!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.