Opriţi lacrimile artistei populare care l-a impresionat pe Bute!
Foto: Ştefania Crişan, alături de lucrarea cu care a impresionat acum două luni

Opriţi lacrimile artistei populare care l-a impresionat pe Bute!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urmă cu două luni, Ştefania Crişan, o artistă populară din Pechea, comuna natală a pugilistului Lucian Bute, impresiona într-o expoziţie din centrul Galaţiul cu o lucrare superbă în care mai mulţi pecheni de-ai lui Bute îl aşteaptă acasă pe campion cu mesaje de încurajare.

Deşi nu a trecut mult timp de atunci, personajele create cu mult suflet de Ştefania şi care păreau rupte din poveştile lui Creangă au fost deja uitate de mulţi. Vineri ne-am reîntâlnit cu Ştefania Crişan, artista având ochii în lacrimii, necăjită că nu a găsit încă sprijin pentru a ajunge la una dintre cele mari importante tabere naţionale a creatorilor de păpuşi, „Amintiri din Copilărie”, de la Goleşti, judeţul Argeş, acolo unde toate lucrările artiştilor populari devin obiect de patrimoniu naţional, după ce vor fi expuse publicului în faţa conacului Goleştilor.

Tabăra de creaţie începe pe 13 august, iar Ştefania Crişan plânge pentru că nu are bani de transport. Gălăţenii iubitori de frumos care doresc să o sprijine o pot contacta la numărul de telefon 0747071733.

Citit 1856 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 20:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.