Un gălăţean acuzat de escrocherii cu carduri clonate a fost arestat la Craiova

Un gălăţean acuzat de escrocherii cu carduri clonate a fost arestat la Craiova
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Adrian Mitan, de 27 de ani, a fost reţinut alături de alţi şase tineri din Brăila şi Năvodari, în urma unor ample descinderi simultane desfăşurate de poliţiştii de la Crimă Organizată în mai multe judeţe

Ampla operaţiune desfăşurată de poliţiştii de la Crimă Organizată la finele săptămânii trecute, sub coordonarea DIICOT Craiova, a constat în 15 descinderi la domiciliile unor persoane suspectate că, în perioada aprilie 2011 - august 2012, au golit conturile mai multor cetăţeni americani printr-o serie de fraude informatice. În urma percheziţiilor domiciliare, procurorii şi poliţiştii au adunat suficiente dovezi cât să ducă la Craiova, pentru audieri, şapte tineri, consideraţi principalii pioni ai reţelei.

Ţepe de la malul mării

Adrian Mitan, de 27 de ani, din Galaţi, Gabriel Arseni, de 23 de ani, Lucian Picoş, de 22 de ani, Valentin Şerban, de 24 de ani, fraţii Ionuţ şi Mihai Popârţac, de 23, respectiv, 24 de ani, toţi din Brăila, şi Valentin Gherasim, de 25 de ani, din Năvodari, sunt acuzaţi de anchetatori că în perioada amintită au închiriat mai multe vile pe litoral de unde au gestionat întreaga afacere. Iniţial au închiriat mai multe servere ale unor societăţi comerciale pentru a intra în sistemele informatice ale unor bănci din SUA. De acolo preluau datele clienţilor pe care îi anunţau mai apoi că le-au fost compromise cardurile şi că le vor fi blocate conturile. Pentru a putea accesa în continuare depozitele bancare, clienţilor li se punea în vedere să furnizeze, la un număr de telefon la care răspundea un robot, datele de identificare, numerele conturilor şi cele ale cardurilor. Aceste date erau folosite la clonarea cardurilor şi golirea conturilor americanilor, românii reuşind să adune într-un an şi jumătate aproape 200.000 de euro. La capătul unei operaţiuni în care au fost sprijiniţi de lucrătorii Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, anchetatorii craioveni i-au dus în faţa Tribunalului Dolj pe cei şapte suspecţi acuzaţi de acces fără drept la un sistem informatic, obţinere ilegală de parole şi coduri de acces, falsificare a instrumentelor de plată electronică, punere în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi deţinere de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică. Judecătorii au emis mandate de arestare pe 29 de zile pentru şase dintre membrii reţelei, dsoar unul dintre acuzaţi, Ionuţ Popârţac, scăpând cu măsura interdicţiei de a părăsi localitatea. Decizia a fost atacată cu recurs.

Citit 5341 ori Ultima modificare Duminică, 02 Septembrie 2012 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.