Valvis e dispus să vireze imediat 300.000 de euro în contul clubului Rapid

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acţionarul FC Rapid Jean Valvis a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că este dispus să efectueze imediat transferul sumei de 300.000 de euro în contul FC Rapid în schimbul unei noi emisiuni de acţiuni, pentru plata salariilor jucătorilor şi angajaţilor clubului.

"Având în vedere întârzierea achitării salariilor jucătorilor şi salariaţilor FC Rapid pentru luna decembrie, mi-am anunţat disponibilitatea de a plăti imediat această sumă care se ridică la aproximativ 300.000 de euro. Experienţa mea nu prea plăcută din anul 2006, precum şi datoriile Rapidului ajunse la nivelul de 16,7 milioane de euro, mă obligă să realizez această finanţare, nu prin sponsorizare, nu printr-un nou împrumut (peste cele 16,7 milioane), ci printr-o emisiune de noi acţiuni ale SC FC Rapid SA. Împreună cu domnul Copos, noi doi, formăm 100 la sută din capitalul social al Rapidului. Este o procedură simplă, care durează o oră. În cazul în care domnul Copos vrea să apeleze, nu la împrumuturi, dar la întărirea capitalului propriu al echipei, sunt dispus să efectuez imediat transferul celor 300.000 de euro", a spus oficialul rapidist.

Acţionar minoritar, Jean Valvis a menţionat că negociază cu George Copos preluarea pachetului de acţiuni până la 100 la sută. "În ceea ce priveşte controlul majoritar al acţiunilor, am formulat o propunere de preluare a 100 la sută din acţiunile clubului către domnul Copos şi sunt într-o continuă discuţie - negociere cu el. Este o discuţie foarte interesantă, dinamică şi plină de tensiune pozitivă, explozivă. Dar orice soluţie trebuie să se găsească într-un context consensual cu domnul Taher", a adăugat Valvis.

Oficialul grupării giuleştene susţine că, în cazul în care George Copos acceptă propunerea sa, va dispune realizarea unui audit de către o societate multinaţională independentă. "S-a făcut un raport al contabililor salariaţi ai clubului Rapid, care a demonstrat aceste datorii de 16,7 milioane. În cazul în care domnul Copos acceptă propunerea mea, un audit realizat de o societate multinaţională neutră se va finaliza în două sau trei săptămâni. Sunt sigur că domnul Copos e conştient de faptul că o soluţie trebuie găsită urgent înainte de 31 martie, termenul limită pentru plata celor 4,2 milioane de euro, reprezentând datoriile către stat, jucători, în vederea obţinerii de către club a licenţei", a adăugat Jean Valvis.

Directorul general interimar al clubului, Grigore Sichitiu, a declarat, miercuri, că gruparea giuleşteană a rămas fără Consiliu de Administraţie, după ce ultimii doi membri, Constantin Toma şi Dragoş Nedelcu, au demisionat şi a subliniat că FC Rapid este în pragul falimentului clubului. Oficialul a menţionat că orice jucător rapidist poate deveni, începând cu 27 februarie, liber de contract dacă nu vor fi plătite salariile pe luna decembrie, cifrate la aproximativ 300.000 de euro. "Începând de săptămâna viitoare, orice jucător poate depune documentele pentru a deveni liber de contract, pentru că nu a fost plătit. Îi anunţ, astfel, pe acţionari că este posibil să nu mai avem jucători, la primul meci din 1 martie, cu Gloria Bistriţa", a spus Sichitiu.

La sfârşitul lunii martie 2008, George Copos a încheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro. Conform contractului, Taher se obliga să finanţeze gruparea giuleşteană, lucru realizat prin împrumuturi de aproximativ opt milioane de euro, bani cheltuiţi în principal pentru transferuri de jucători. În luna octombrie 2008, Fathi Taher a sistat în totalitate finanţarea FC Rapid, care a intrat, astfel, într-o acută criză financiară. Doi dintre cei patru componenţi ai Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Alexandru Bunea, şi Constantin Zotta, au demisionat din cauza problemelor financiare ale grupării giuleştene. Totodată, Zotta a demisionat şi din funcţia de director general al clubului.

În luna ianuarie, George Copos a declarat că se va orienta spre găsirea altui investitor pentru FC Rapid, în cazul în care Taher nu va da un răspuns referitor la intenţia de a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni. În afară de Jean Valvis, George Copos a mai discutat despre vânzarea pachetului majoritar al SC FC Rapid SA şi cu omul de afaceri Ionuţ Negoiţă.

Citit 1047 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.