Noi dezvăluiri în scandalul Hortigal: „Unii procurori îşi negociază postul cu dosarul”

Noi dezvăluiri în scandalul Hortigal: „Unii procurori îşi negociază postul cu dosarul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ancheta privind modul cum 48 de hectare de teren din intravilanul localităţilor Galaţi şi Vânători au fost „pasate” de către stat, prin acte suspectate ca fiind ilegale, unor firme controlate de oamenii de afaceri Petrică şi Marius Herăscu pare să nu fie doar o operaţiune marca „Viaţa liberă”.
Surse judiciare care au dorit să rămână anonime ne-au informat că, de fapt, procurorii gălăţeni au strâns deja, în ultimii doi ani, o cantitate impresionantă de dovezi. Aceste probe indică faptul că fostul prefect Cosmin Păun (semnatarul actelor) a acţionat în complicitate cu o serie de oameni politici importanţi, motiv pentru care ancheta a fost blocată, încă din toamna lui 2011, la comandă politică. „Există un metru cub de dosare, însă de ceva vreme nu s-a mai făcut nimic. Din ce ştiu eu, ancheta este în prezent subiectul unui troc politic şi nu numai. Există şefi din parchetele gălăţene care îşi negociază funcţiile cu noua putere, pe baza acestui dosar”, ne-a declarat sursa. Aşadar, implicaţiile politice continuă în acest scandalos caz.
Deocamdată, niciunul dintre parchetele care ar putea să aibă acest dosar în lucru nu a confirmat existenţa probelor, însă nici nu a infirmat această posibilitate, situaţie care pare să dea credibilitate afirmaţiile sursei noastre.
În ediţiile viitoare, "Viaţa liberă" va continua prezentarea dezvăluirilor despre scandalul Hortigal, dar şi despre afaceri colaterale acestuia. În acelaşi timp, aşteptăm răspunsul oficial al autorităţilor implicate în fluxul actelor prin care fostul prefect Cosmin Păun şi fraţii Herăscu au tras statului o ţeapă de 40 de milioane de euro. Cert este că aceste răspunsuri nu mai pot întârzia prea mult, având în vedere că amintitele instituţii au fost sesizate în scris de către noi.

Citit 2412 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2012 23:21

2 comentarii

 • postat de gogu
  Miercuri, 26 Septembrie 2012 11:58
  Tot Basescu...Daca nu ma insel Durbaca din partidul turnatorului Felix Voiculescu a fost tartorul.Boldea lucra cu tovarasii din PSD,PNL,PDL si altii.Derbedeii nu au culoare politica mai nea caisa-Rabdare si tutun.Multi,multi prosti are Galatiul!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rabdare si tutun
  Miercuri, 26 Septembrie 2012 00:32
  Astea sunt organele statului de drept pe care il apara basescu! De fapt ascunde toate escrocheriile facute de el, de procurorii pe care ii santajeaza, de pedelisti. Boldea a picat pentru ca a iesit din pedele dar sa ne tinem bine cand va incepe sa vorbeasca Boldea. Eu, unul, abia astept.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.