Durerile proprietarilor de la blocul "Ialomiţa" - Parcare ocupată şi nopţi albe

Durerile proprietarilor de la blocul "Ialomiţa" - Parcare ocupată şi nopţi albe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii de la blocul „Ialomiţa” au câteva dureri cronice care ţin de gospodărirea urbană şi de o anumită delăsare a autorităţilor locale în amenajarea parcărilor. „Cea mai gravă problemă a noastră este legată de parcarea din zonă. Blocul fiind aşezat în imediata apropiere a Grădinii Publice şi în drum spre Teatrul Muzical ˝Nae Leonard˝, adeseori, ca să intrăm în scara propriului bloc, trebuie să ocolim şi să intrăm pe carosabil şi să ne punem viaţa în pericol”, ne explică Mirela Sava, proprietară. 

Facem precizarea că străduţa Prelungirea Vasile Alecsandri, care face legătura între străzile Domnească şi Mihai Bravu, este parte a ansamblului stradal urban care ţine de la strada Mihai Bravu nr. 2 şi până la Grădina Publică. Ar trebui să primească, deci, mai multă atenţie.

Promisiuni neonorate

Prin Asociaţia de Proprietari nr. 116 bis, acum doi ani, gălăţenii de la blocul "Ialomiţa" au depus o plângere la Primăria Galaţi, cerând să se rezolve problema parcării în zonă. „În blocul nostru avem 25 de maşini şi potrivit contractului, fiecare dintre noi plăteşte anual chirie şi taxe locale în suprafaţă de 7 metri pătraţi. Cu toate acestea, din cauza cârciumilor din zonă, a aglomeraţiei datorată Grădinii Publice, proprietarii blocului nu au unde să-şi lase maşinile. În 2010, Primăria Galaţi ne promitea că va rezolva problema în cursul aceluiaşi an”, spune Marcela Niunim, preşedinta Asociaţiei de Proprietari nr. 116 bis.

Numai că răspunsul primăriei a rămas doar o promisiune scrisă pe o hârtie, ce-i drept, ştampilată. Şi  atât...

Program de noapte

O altă durere a gălăţenilor de la „Ialomiţa” este programul de noapte al celor trei cârciumi care înconjoară blocul din toate părţile şi le transformă nopţile, făcându-le, vrând, nevrând, albe. "Astă vară nu am reuşit să închidem un ochi, pentru că, după ora 23,00, îi apuca distracţia, cumetria, petrecerea, pe cei de la cârciumi”, ne-a spus Mirela Sava.

Tot în 2010, la sesizarea asociaţiei 116 bis, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi răspundea că cele trei restaurante „au acordul Primăriei Galaţi şi ar trebui să funcţioneze după un program cuprins între 9,00 şi 23,00”. Se mai menţionează că cei trei administratori au fost chemaţi la Secţia 5 de Poliţie şi că li s-a pus în vedere „să ia măsuri pentru limitarea zgomotului, pentru ca liniştea să nu fie tulburată”.

La fel ca problema parcărilor, şi cea a zgomotului a rămas la fel de prezentă. Iar locuitorii din blocul "Ialomiţa" aşteaptă în continuare soluţii şi speră că nu vor mai trece încă doi ani până să fie găsite.

Citit 3013 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2012 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.