Expoziţie-concurs pentru 9 octombrie - Ziua Holocaustului, comemorată prin desen

Expoziţie-concurs pentru 9 octombrie - Ziua Holocaustului, comemorată prin desen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

9 octombrie este Ziua Naţională a Holocaustului în România, zi dedicată celor care şi-au pierdut viaţa în acest episod marcant al istoriei. Sub sloganul „Să ne-amintim mereu pentru a nu se mai întâmpla niciodată”, voluntarii ONG-ului „Tinerii şi viitorul”, în frunte cu preşedinta organizaţiei, doamna Ştefania Cojocaru, au organizat o expoziţie-concurs cu desene tematice referitoare la holocaust, întrecere la care au participat elevi de la mai multe şcoli şi licee din Galaţi. Organizatorii le-au pregătit un moment emoţionant copiilor prezenţi, difuzând un material video cu un supravieţuitor al holocaustului din România. Manifestarea a avut loc la Universitate, iar copiii şi-au pus la încercare imaginaţia pentru a reprezenta cât mai bine evenimente oribile petrecute în acele vremuri. Obiectivul acestui eveniment a fost informarea elevilor despre ororile care au avut loc. „Tinerii habar n-au ce s-a întâmplat în acea perioadă. E bine cu ocazia acestei zile să le arătăm copiilor ce atrocităţi au avut loc şi e bine să gândim activ evenimentele de genul acesta”, ne-a spus doamna Ştefania Cojocaru. Surpriza a fost că şi bobocii de gimnaziu, de clasa a 5-a, s-au implicat cu succes în acest concurs educativ.
Expoziţia este deschisă până marţi, 8 octombrie, în holul Universităţii "Dunărea de Jos" şi sunt aşteptaţi cât mai mult  vizitatori.

Citit 3481 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2012 22:40

2 comentarii

 • Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 14:32
  Catre "Ion Cetateanu": Va multumim pentru aprecieri si, mai ales, pentru sugestii. Am fi interesati de o colaborare cu dumneavoastra, pe aceasta tema. Daca sunteti in asentimentul nostru, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: ongtineriisiviitorul@yahoo.com. Cu stima, Asociatia "Tinerii si Viitorul"
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 08:25
  Este un eveniment important si de salutat si este bine sa le aratam copiilor ce s-a intamplat in acea perioada si la ce prigoana au fost supusi evreii si tiganii . Tot atat de bine ar fi sa le aratam si crimele comise de comunisti invitand si cativa supravetuitori ai temnitelor comuniste ,aceasta pana nu dispar toti . Oare pe cand un muzeu al holocaustului generat de malformatia numita comunism si de monstrii care l-au promovat ? Poate tinerii sunt mai sesibili la aflarea ororilor comise de mostrii nazisti si comunisti. Spun acest lucru fiindca ,vizitand in aceasta vara , Berchtesgaden, Obersalzberg - Dokumentationszentrum , in zona unde erau prezentate imagini din timpul holocaustului , pe o bancuta era o adolescenta oachesa si cu parul cret ,adolescenta care plangea cu lacrimile in barbie uitandu-se la fotografiile care prezentau ororile din lagarale naziste.Acest lucru m-a impresionat mult mai mult decat tot ce am vazut in acea frumoasa zona a Germaniei.......
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.