Mihail Boldea vrea să ceară strămutarea dosarului

Mihail Boldea vrea să ceară strămutarea dosarului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, după ora 16.00, la Curtea de Apel Galaţi s-a judecat prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise pentru Mihail Boldea, Bogdan Alexandru Boza, Carmen Mirică, Aurica Luchiniuc, Elena Petrea, Ştefan Lazăr, Sava Lucian Mirică şi Tudorel Vrânceanu, toţi acuzaţi în acelaşi dosar.

După ce judecătoarea i-a ascultat pe avocaţii din dosar, a decis, după ora 21.00, că toţi inculpaţii trebuie să rămână în arest. Înainte de a decide acest lucru, completul de judecată i-a dat cuvântul lui Mihail Boldea, pentru a ridica o excepţie privind legalitatea mandatului de arestare. Mihail Boldea nu a fost asistat de apărătorii aleşi, ci de o avocată din oficiu, care a precizat încă de la început că nu va depune concluzii. „Vreau să ridic o excepţie. Şi o să o ridic eu, pentru că o cunosc cel mai bine. Vreau să precizez că această instanţă nu este legal sesizată, aşa că nu dumneavoastră trebuie să vă pronunţaţi pe măsura arestării preventive. Din punctul meu de vedere, toată lumea se joacă cu libertatea mea şi a celorlalţi inculpaţi. Măsura arestării preventive a încetat de drept pe 3 septembrie. Am sesizat chiar şi CEDO cu privire la acest aspect. Cine va răspunde dacă noi stăm ilegal în arest?”, a pledat Mihail Boldea. Instanţa a respins însă excepţia ridicată de Boldea şi a decis să se pronunţe în privinţa legalităţii mandatelor de arestare preventivă.

Boldea a atras atenţia că magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „au aruncat motanul” la Curtea de Apel Galaţi şi că se gândeşte să ceară strămutarea dosarului la o altă instanţă.

După ce a ascultat pledoariile tuturor avocaţilor, magistratul Curţii de Apel a decis că toate cele opt mandate de arestare emise în acest dosar trebuie prelungite.

Pe 13 noiembrie va avea loc primul termen pe fond în acest dosar.

Citit 2008 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.