Se reînfiinţează Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Se reînfiinţează Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Schimbări în structura Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului! La numai doi ani de la înfiinţarea agenţiilor regionale şi arondarea agenţiilor judeţene (la Galaţi, ARPM a fost coordonator al agenţiilor judeţene din Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Vrancea), structura instituţiei se schimbă din nou.

Astfel, ARPM Galaţi şi toate celelalte agenţii regionale se desfiinţează şi, în acelaşi timp, se reînfiinţează agenţiile judeţene, conform HG 1000/2012. Procesul este în derulare. “Agenţiile judeţene, care au fost absorbite în 2010 de către agenţiile regionale, se reînfiinţează acum. La Galaţi, ARPM devine AJPM, dar se schimbă foarte puţin din structura agenţiei. Ne rămân aceleaşi responsabilităţi, atâta doar că ne vom ocupa exclusiv de judeţul Galaţi, nu şi de celelalte judeţe din regiune”, a transmis Biroul de Comunicare al instituţiei.

Potrivit reglementărilor stabilite de Guvern, Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului preia personalul, patrimoniul, drepturile şi obligaţiile Agenției Regionale desființate. Aceste schimbări sunt puse de Guvern pe seama unor “disfuncţionalităţi” în relaţia Ministerul Mediului-ANPM-ARPM/AJPM care ar fi existat până acum şi care ar fi afectat, între altele, procedurile de numire sau eliberare din funcţiile de conducere - un semnal că modificările curente ar avea, de fapt, scopul de a-i facilita Executivului înlocuirea directorilor apropiaţi fostei guvernări portocalii cu unii agreaţi de USL.

Un proces similar a fost declanşat, cu un uşor avans, şi în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, unde comisariatele regionale au fost desfiinţate, personalul fiind deja preluat de comisariatele judeţene.

Citit 2270 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2012 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.