Serviciul de Ambulanţă Galaţi a fost dotat cu patru salvări noi

Serviciul de Ambulanţă Galaţi a fost dotat cu patru salvări noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autospecialele destinate Serviciului Judeţean de Ambulanţă vor înlocui o parte dintre maşinile deja existente, dar extrem de uzate


Este vorba despre trei maşini marca Citroen, de tip B1 şi B2, şi de una marca Volkswagen, de tip C. "Autospecialele au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii. Deşi nu ştim încă valoarea exactă a investiţiei, preţul estimativ al unei ambulanţe este de aproximativ 80.000 de euro", explică directorul SJA Galaţi, doctorul Mihai Polinschi. Dacă în cazul autospecialelor de tipul B personalul medical nu trebuie să aibă în mod obligatoriu şi un medic, în timpul intervenţiilor, pentru ambulanţa de tip C prezenţa unui medic cu o pregătire specială este obligatorie.

Beneficii pentru pacienţi

Unele dintre maşinile existente în momentul de faţă în dotarea SJA Galaţi au depăşită cu peste zece ani norma de casare. "Ambulanţele înlocuite au parcurs peste 300.000 de kilometri şi, ca urmare a utilizării aproape fără întrerupere, prezentau numeroase probleme tehnice. Astfel, cele patru maşini noi ne erau mai mult decât necesare", adaugă dr. Polinschi.

Cei care vor beneficia, însă, de modernizarea parcului auto a SJA Galaţi sunt pacienţii. Maşinile noi înseamnă timpi mai scurţi de răspuns la solicitări, echipamente medicale care se conformează tuturor standardelor europene şi confort sporit.

Personalul, insuficient

Dacă prin aducerea a patru maşini noi problema parcului auto a fost parţial soluţionată, nu acelaşi lucru se poate spune şi în ceea ce priveşte personalul SJA Galaţi. "Pentru că posturile în Sănătate au rămas blocate, ducem o lipsă acută de angajaţi. Chiar dacă în acte am avea nevoie de 415 oameni, personalul încadrat în momentul de faţă este de doar 215 angajaţi", concluzionează directorul Ambulanţei Galaţi.

Citit 1985 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2013 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.